Tværprofessionalisme som forandringsform i professionshøjskolen
DOI:
https://doi.org/10.7146/tfa.v18i4.110825Resumé
Denne artikel ser på, hvordan tværprofessionalisme bliver til i en professionshøjskole (herefter Professionshøjskolen) samtidig med tilblivelsen af Professionshøjskolens organiseringspraksisser. I artiklen udfoldes, hvordan tværprofessionalismen bliver til både som et innovationspotentiale, der kan forandre på eksisterende professionspraksisser, og som en refleksion af professionspraksisser, der kan forberede professionsstuderende på deres kommende praksisser. Den samtidige tilblivelse af tværprofessionalismen som ’innovation’ og ’praksisrefleksion’ analyseres som tilblivelsen af to ’versioner’ af samme fænomen. Og i artiklen argumenteres der for, at det er i relationen mellem de to versioner, at tværprofessionalismens forandringsobjekter, forandringsformer og effekter bliver til1. I artiklen tegnes først et billede af, hvordan ideen om tværprofessionalisme og de danske professionshøjskoler er blevet konkretiseret samtidig, og det empiriske grundlag for artiklen beskrives. Herefter fremhæves, hvordan tværprofessionalismen som forandringsform behandles i forskningslitteraturen. Efterfølgende beskrives artiklens videnskabsteoretiske afsæt og den analysestrategi, der er anlagt. Derpå udfoldes en analyse af to versioner af tværprofessionalisme som ’innovation’ og ’praksisrefleksion’. Versionerne læses sidenhen gennem hinanden for at se på effekterne af relationerne mellem versionerne af tværprofessionalismen. På baggrund af dette konkluderes der på, hvordan tværprofessionalismen kan forstås som forandringsform i Professionshøjskolen.
Downloads
Publiceret
Citation/Eksport
Nummer
Sektion
Licens
Forfattere, der publicerer deres værker via dette tidsskrift, accepterer følgende vilkår:
- Forfattere bevarer deres ophavsret og giver tidsskriftet ret til første publicering, samtidigt med at værket ét år efter publiceringen er omfattet af en Creative Commons Attribution-licens, der giver andre ret til at dele værket med en anerkendelse af værkets forfatter og første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere kan indgå flere separate kontraktlige aftaler om ikke-eksklusiv distribution af tidsskriftets publicerede version af værket (f.eks. sende det til et institutionslager eller udgive det i en bog), med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere har ret til og opfordres til at publicere deres værker online (f.eks. i institutionslagre eller på deres websted) forud for og under manuskriptprocessen, da dette kan føre til produktive udvekslinger, samt tidligere og større citater fra publicerede værker (se The Effect of Open Access).