VR som redskab i skole og børnehave

Træd et skridt ind i læringen

Forfattere

  • Ebbe Agerbæk University College Nordjylland

DOI:

https://doi.org/10.7146/lom.v12i20.109326

Resumé

Artiklen bidrager med perspektiver på brugen af Immersive Virtual Reality med børn i dagtilbud og skole. I to år har pædagogstuderende ved SKOLE haft adgang til VR udstyr. På baggrund af en kort introduktion, har studerende brugt VR med børn i deres praktikperioder. I artiklen viderebringes fire studerendes erfaringer med- og perspektiver på brugen af VR, på baggrund af interviews. Det gennemgående fokus er på hvordan VR kan motivere børn i en konkret pædagogisk kontekst.

Artiklen peger på at VR kan bruges til at understøtte børns motivation for læring, ved at gøre læringen mere kropslig eller virkelig. Emner der ellers bliver behandlet abstrakt, kan i VR simulationerne gøres mere konkrete. På baggrund af de studerendes erfaringer ses der tegn på at VR kan påvirke børns stressniveau og at denne effekt varer ved noget tid efter brugen. Artiklen peger desuden på at mediet kan bruges til at styrke relationer, samt at pædagogens rolle og konteksten for brug, er vigtig for motivation og læring.

Downloads

Publiceret

31-03-2019

Citation/Eksport

Agerbæk, E. (2019). VR som redskab i skole og børnehave: Træd et skridt ind i læringen. Tidsskriftet Læring Og Medier (LOM), 12(20). https://doi.org/10.7146/lom.v12i20.109326