Politik om Open Access

Politik om Open Access

K&K – Kultur og Klasse tilbyder øjeblikkelig Open Access til tidsskriftets indhold på baggrund af princippet om, at gratis offentlig adgang til forskning understøtter en større global udveksling af viden.

K&K benytter sig ikke af APC og tager således ikke betaling for publicering af indhold eller anden redaktionel behandling, herunder peer review, af indsendte manuskripter.

 

Ophavsret og Creative Commons-licens

Ved publicering i K&K bevarer forfatterne deres ophavsret (inklusive ophavsretten til indsendte og accepterede manuskripter) og giver K&K ret til første publicering. Artikler publiceret efter d. 1. juli 2022 er licenseret med Creative Commons-licensen Attribution 4.0 International (CC BY 4.0), der giver læserne ret til at kopiere og videredistribuere artiklerne i ethvert medie eller format, samt bruge artiklerne til kommercielle formål, forudsat at læserne krediterer forfatterne (vejledning til korrekt kreditering).

Ophavsretten til artikler (inklusive ophavsretten til indsendte og accepterede manuskripter), der er publiceret i K&K før d. 1. november 2022 er ejet af de respektive forfattere. Disse artikler er ikke licenseret med Creative Commons. Artiklerne må downloades, og der må linkes til dem, men de må ikke deles og redistribueres uden tilladelse af forfatterne.