Frameld e-mails fra tidsskrifter

Når du er registreret hos et tidsskrift som fx læser, bedømmer eller forfatter, kan du opleve at få tilsendt e-mails. Som bedømmer får du fx en e-mail, hvis du bliver bedt om at bedømme en artikel, og som forfatter får du en e-mail, når der er nyt om en artikel, du har indsendt til tidsskriftet, fx hvis den bliver accepteret til publikation.

Nogle tidsskrifter sender også e-mails ud, når de udgiver et nyt nummer eller de har lagt en ny meddelelse op på deres tidsskrifts hjemmeside, fx ”Call for papers”. Du kan altid framelde dig disse e-mails.

Log ind

Start med at gå ind på tidsskriftets hjemmeside og klik på ”Log på” øverst til højre på siden. I eksemplet nedenfor vises det, hvordan dette gøres for tidsskriftet ”OJS på dansk”.

Skærmbillede

Udfyld brugernavn, adgangskode og tryk herefter på ”Login”-knappen.

Skærmbillede

Se profil

Når du er logget ind, skal du holde musen over dit brugernavn øverst til højre på siden og klikke på ”Se profil” i den menu, der folder sig ud.

Skærmbillede

Du kan nu se din profil hos tidsskriftet, hvor der er faneblade med forskellige oplysninger under. Klik på fanebladet ”Meddelelser”.

Skærmbillede

Her ser du en oversigt over de forskellige typer meddelelser, du har mulighed for at modtage fra tidsskriftet. Nogle af meddelelsestyperne er kun relevante for specifikke roller, dvs. det er muligvis slet ikke meddelelser, du vil kunne modtage, hvis du ikke har den specifikke rolle tilknyttet til din profil. De vises dog alligevel på denne oversigt.

Hvis der er en type meddelelse, du ikke længere ønsker at modtage som e-mail, skal du klikke i boksen ud for ”Send mig ikke en e-mail i forbindelse med denne type meddelelser”, så der fremkommer et flueben i den.

Skærmbillede

Fluebenet ud for ”Aktivér denne type meddelelser.” betyder, at du får en notifikation om den pågældende type meddelelse i dit ”dashboard” hos tidsskriftet, dvs. ved den lille klokke øverst (markeret med en rød ring på skærmbilledet ovenfor), når du er logget ind, og det har derfor ikke noget med e-mails at gøre.

Husk at klikke på ”Gem” nederst på siden, når du er færdig.

Skærmbillede

Vi anbefaler, at du kun slår de to øverste typer meddelelser fra (”Ny meddelelse” og ”Der er blevet udgivet et nummer” – se 1 og 2 på skærmbilledet nedenfor).

Skærmbillede

De øvrige meddelelser er nemlig nogle, der vedrører det redaktionelle arbejde, og slås de fra, besværliggør de dette arbejde, da du så ikke modtager en e-mail om, at noget kræver din opmærksomhed eller respons.

Hvis du, som nævnt ovenfor, slet ikke har en rolle, der muliggør modtagelse af denne slags meddelelse, skal du også blot lade dem være slået til (dvs. der ikke skal være flueben ud for ”Send mig ikke en e-mail i forbindelse med denne type meddelelser” for disse typer meddelelser), da de i dette tilfælde ikke har betydning for din profil, men i det tilfælde, at du senere får tilknyttet en redaktionel rolle eller bliver forfatter til tidsskriftet, er det som nævnt vigtigt, at du modtager e-mails med disse meddelelser.

Frameld meddelelser hos et andet tidsskrift på tidsskrift.dk

Hvis du er oprettet som bruger på mere end et af tidsskrifterne på tidsskrift.dk, og du også ønsker at framelde dig e-mails fra øvrige tidsskrifter, skal dette gøres for ét tidsskrift ad gangen.

Du finder en liste over de tidsskrifter, hvor du har en rolle, ved at klikke på ”stamtræ”-ikonet i øverste venstre hjørne.

Skærmbillede

Dette folder en liste ud nedenfor over alle de tidsskrifter, hvor du har en rolle. Ved eksemplet nedenfor er profilen tilknyttet tre tidsskrifter: ”OJS på dansk”, som vi har været inde og rette meddelelser for allerede, samt ”Alexandra Nyt” og "Magasin fra Det Kongelige Bibliotek".

Skærmbillede

Ved at klikke på et andet tidsskrift, fx her ”Alexandra Nyt”, kan du nu se dine profiloplysninger for det pågældende tidsskrift. På samme måde som før vælges under ”Profil” fanen ”Meddelelser” og du kan nu fravælge meddelelser, hvis du ønsker det, fra dette tidsskrift. Husk at trykke på ”Gem” nederst på siden.

Hvis du har brug for hjælp til noget af dette, er holdet bag tidsskrift.dk gerne behjælpelige. Skriv blot en e-mail til tidsskrift.dk@kb.dk.