For læsere

Velkommen til tidsskrift.dk

Tidsskrift.dk er Det Kgl. Biblioteks nationale tidsskriftdatabase. Her kan du få adgang til mere end 180 faglige, videnskabelige og kulturelle tidsskrifter og årbøger i digital fuldtekst.

De fleste artikler, du finder hos tidsskrifterne på tidsskrift.dk, er Open Access, dvs. at du frit kan læse og bruge platformens mere end 97.000 artikler – uden login og betaling.

Hvad finder du her?

På tidsskrift.dk finder du fagfællebedømte eller på anden vis kvalitetssikrede tidsskrifter med videnskabeligt sigte. Nogle tidsskrifter udgiver fortsat nye numre, mens andre tidsskrifter er ophørt med at udkomme. Nogle tidsskrift er retrodigitaliserede, dvs. de udkom oprindeligt kun på tryk, men er efterfølgende blevet digitaliserede og gjort tilgængelige her.

Alle tidsskrifter på tidsskrift.dk er som udgangspunkt tilknyttet et dansk universitet, en professionshøjskole, et forskningsprogram ved en forskningsinstitution eller en institution under Kulturministeriet, fx et museum.

Tidsskrift.dk optager tidsskrifter fra alle fagområder, men humanistiske og samfundsfaglige tidsskrifter dominerer. På forsiden finder du en komplet liste af tidsskrifter udgivet på tidsskrift.dk.

Søgning - kort og godt

I vores vejledning om søgning kan du læse, hvad du kan søge i, og hvordan du kan gøre.

Hvorfor oprette en bruger?

De fleste tidsskrifter udgivet på tidsskrift.dk kan læses og bruges uden login og betaling. Du har dog alligevel mulighed for at oprette dig som bruger på tidsskrift.dk og tilknytte de tidsskrifter, du ønsker, til din profil. Som bruger kan du vælge forskellige roller hos tidsskrifterne, fx læser.

Hvis du registrerer dig som læser, kan du tilmelde dig en nyhedstjeneste på de fleste tidsskrifter (du vælger selv hvilke). Herefter bliver du underrettet via e-mail, når der udkommer et nyt nummer af tidsskriftet. Det giver også tidsskriftet mulighed for at hævde at have et vist supportniveau. Hvis du ikke længere ønsker at modtage disse e-mails, kan du følge denne vejledning til at framelde sig e-mails.

Læs evt. vores vejledning til at oprette dig som læser.

Nogle få af vores tidsskrifter har en abonnementsordning. Hvis du ønsker at abonnere på et tidsskrift eller har spørgsmål hertil, skal du kontakte redaktionen bag tidsskriftet. Du finder kontaktoplysningerne inde på tidsskriftets egen side på tidsskrift.dk i menuen "Om" -> "Kontaktperson".