Den permanente mangel på stabilitet— nye betingelser for demokratisering af arbejdspladsen
DOI:
https://doi.org/10.7146/tfa.v5i1.108394Abstract
Hovedinteressen i globaliserings-diskussionen har drejet sig om konsekvensvurderinger af den stigende løsrivelse af arbejdet fra en national kontekst, og der har været set både på positive og negative sider af den globale afhængighed. I denne artikel argumenteres for, at det er selve globaliseringsdynamikken som hastighed eller som mangel på stabilitet og tidshorisont, der er problemet. Forfatteren drøfter denne hypotese i lyset af nogle teoretiske tilgange til globalisering af arbejdsliv. Hypotesen understøttes af dele af de generelle sociologiske globaliseringsteorier (Castells, Beck, Baumann), hvorimod den hidtidige empiriske forskning i globalisering mangler en egentlig fokusering på selve globaliseringsprocessens dynamik og fænomenologi.Downloads
Published
2003-03-01
How to Cite
Nielsen, K. A. (2003). Den permanente mangel på stabilitet— nye betingelser for demokratisering af arbejdspladsen. Tidsskrift for Arbejdsliv, 5(1), 71. https://doi.org/10.7146/tfa.v5i1.108394
Issue
Section
Artikler
License
Forfattere, der publicerer deres værker via dette tidsskrift, accepterer følgende vilkår:
- Forfattere bevarer deres ophavsret og giver tidsskriftet ret til første publicering, samtidigt med at værket ét år efter publiceringen er omfattet af en Creative Commons Attribution-licens, der giver andre ret til at dele værket med en anerkendelse af værkets forfatter og første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere kan indgå flere separate kontraktlige aftaler om ikke-eksklusiv distribution af tidsskriftets publicerede version af værket (f.eks. sende det til et institutionslager eller udgive det i en bog), med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere har ret til og opfordres til at publicere deres værker online (f.eks. i institutionslagre eller på deres websted) forud for og under manuskriptprocessen, da dette kan føre til produktive udvekslinger, samt tidligere og større citater fra publicerede værker (se The Effect of Open Access).