Religionsvidenskabeligt Tidsskrift


Religionsvidenskabeligt Tidsskrift (RvT) er dansksproget (for det meste) og hjemhørende ved Afdeling for Religionsvidenskab, Institut for Kultur og Samfund ved Aarhus Universitet. Dets redaktion og advisery board består af personer med tilknytning til Københavns Universitet, Syddansk Universitet og Aarhus Universitet. RvT arrangerer faglige seminarer i samarbejde med DASR (Dansk Selskab for Religionsvidenskab) som forberedelse til temanumre. RvT er støttet af Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation.

RvT bringer forskningsbaserede artikler med relevans for religion i nutid og fortid samt anmeldelser og review-artikler. Artiklerne angår religion i alle former og i bredeste forstand og inkluderer ofte aktuelle humanvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og filosofiske teorier og vinkler. Artiklerne indeholder akademiske referencer og bibliografier og er fagfællebedømte. De henvender sig til forskere inden for og uden for det religionsvidenskabelige felt, til studerende ved de videregående uddannelser, til lærere i de gymnasiale uddannelser og til en bred offentlighed.

RvT er grundlagt i 1982 og er hidtil udkommet med 66 numre. Under 'Arkiver' kan ses indholdet i alle numre - fra nr. 1 (1982) til nr. 66 (2017).

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Hans J. Lundager Jensen (hj@cas.au.dk) eller Katrine Frøkjær Baunvig (kfb@sdu.dk).

Meddelelser

 

RvT 67: Religionsvidenskabens glemte helte -- og andre bidrag

 

Det kommende nummer af RvT, nr. 67, vil offentliggøres forhåbentlig engang i februar 2018. Temaet bliver "Religionsvidenskabens glemte helte", og vil have artikler om James George Frazer, D.T. Suzuki, Robert Ranulph Marett, Gerard van der Leeuw, Louis Dumont og Elizabeth Fernea. Der vil også være andre artikler: Armin W. Geertz om hvorfra, hvornår og hvorfor religion er opstået, og Levi Geir Eidhamar om islamiseringsprocessen i Malaysia. Desuden vil der være en række anmeldelser af aktuelle udgivelser.

Mens den endelige publicering afventes, bringes her nogle af artiklerne som pre-publications. NB: Pagineringen er foreløbig og vil blive justeret når nummeret som helhed bliver publiceret.

 
Sendt: 2018-01-30
 
Flere meddelelser...

2018

Kommende nummer: 67, 2018. Artikler heri er 'pre-publication'

Indholdsfortegnelse

Mikael Aktor
PDF
Jørn Borup
PDF
Jesper Sørensen
PDF
Tove Tybjerg
PDF
Hans J. Lundager Jensen
PDF
Armin W. Geertz
PDF
Levi Geir Eidhamar
PDF
Catharina Raudvere
Jørgen Leth
PDF

Anmeldelser

Anders Klostergaard Petersen
PDF
Jørn Borup
PDF
Jørn Borup
PDF
Jens-Peter Noes Olesen
PDF
Kirstine Helboe Johansen
PDF
Denne webside bruger cookies til at lave statistik over trafikken på siden. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.
OK