Psykofarmakologisk behandling af angst
DOI:
https://doi.org/10.7146/pl.v14i1.135790Resumé
Det kliniske og teoretiske rationale for psykofarmakologisk behandling af angst belyses udfra et neuropsykiatrisk synspunkt.
Det fremhæves, at angst i klinisk sammenhæng er et bredt begreb, og at grundig differentialdiagnostik efter DSM-lll eller
JCD-10 er enforudsætningfor rationel farmakoterapi. Nyere undersøgelser over angstdæmpende farmakas virkningsmekanismer
har fokuseret på neurotransmittere, enzymer og receptorer. Afgrænsning af forskellige undergrupper (familier) af serotoninog
dopaminreceptorer betragtes som et væsentligt fremskridt i udviklingen af farmaka med større effekt og færre bivirkninger.
Betydningen af kombineret psykofarmakologisk og psykoterapeutisk behandling diskuteres.
Downloads
Publiceret
Citation/Eksport
Nummer
Sektion
Licens
Ophavsret er tidsskriftets og forfatternes. Det er gældende praksis, at artikler publiceret i Psyke & Logos, som efterfølgende oversættes til andet sprog, af forfatteren frit kan publiceres i internationale tidsskrifter, dog således at det ved reference fremgår, at den oversatte artikel har et forlæg i en dansksproget version i Psyke & Logos. Artikler kan frit deles og linkes til på forsknings- og undervisningsnetværk (så som Blackboard). Link foretrækkes, fordi det giver oplysning om brug af tidsskriftets artikler.