Brug af podcasts i undervisningen - muligheder og begrænsninger

Forfattere

  • Helle Mathiasen Aarhus Universitet

DOI:

https://doi.org/10.7146/lom.v3i5.3955

Resumé

Med udgangspunkt i et konkret undervisningsforløb, hvor podcast, har været en del af det samlede undervisningsmateriale, redegøres først for forløbets samlede rammesætning og derefter redegøres for artiklens empiriske afsæt. Pod er et akronym for programmes-on-demand og cast henviser til begrebet broadcast. I nærværende artikel defineres podcast som et medie, der er præsenteret ved lyd og/eller video, og et medie der kan tilgås, når det ønskes, ifald bruger har mulighed for at bruge fx en computer, ipod eller en mp3. Den empiriske undersøgelse inkluderer, udover brugen af podcasts, lurking i konferencesystem og de studerendes weblogs, observationer af undervisning, interview med studerende samt interview med semesterkursets tilrettelægger og underviser.

Ud fra en kommunikations- og læringsteoretisk ramme udfoldes podcastmediets potentialer og begrænsninger og artiklen afsluttes med en invitation til fortsat diskussion af podcastmediet fremtid i uddannelsessystemet.

Video til artiklen kan tilgås under linket 'Supplerende filer' i højre side.

Downloads

Citation/Eksport

Mathiasen, H. (2010). Brug af podcasts i undervisningen - muligheder og begrænsninger. Tidsskriftet Læring Og Medier (LOM), 3(5). https://doi.org/10.7146/lom.v3i5.3955