Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund


Tidsskriftets hjemmesidebillede

Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund er et tværfagligt, peer-reviewed tidsskrift, der tager udgangspunkt i medicinsk antropologi.

Tidsskriftet har til formål at fremme og udvikle den forskning, der ligger i grænsefeltet mellem sundhedsvidenskab og humaniora/samfundsvidenskab.

Tidsskriftets målsætning er at fungere som et forum, hvor disse fag kan mødes og inspirere hinanden - epistemologisk, metodisk og teoretisk - i forskellige forskningssammenhænge. Tidsskriftet formidler den debat og teoretiske udvikling, der foregår i de voksende faglige samarbejds- og forskningsinitiativer, der udspringer af dette grænsefelt.

Tidsskriftet henvender sig til alle med interesse for forskning i sygdom og samfund og i særlig grad til sundhedsmedarbejdere i forsknings- og undervisningssammenhæng med forbindelse til tværfaglige miljøer.

TFSS er støttet af Det Frie Forskningsråd: DFF – 7013-00009

Hvordan du kan få adgang til tidsskriftets artikler:

1) Vi har Open Access uden begrænsninger. Søg under 'Nyeste' eller 'Arkiver' øverst på hjemmesiden.

2) Du kan abonnerere på trykte udgaver af tidsskriftet.

Individuelt abonnement: 250 kr årligt

Institutionsabonnement: 600 kr årligt

Enkeltnummer pr styk:  150 kr

For bestilling af abonnement eller enkeltnumre skriv til kontakt@sygdomsamfund.dk eller ring +45 87162063

 

Vi opfordrer læsere til at tilmelde sig meddelelsestjenesten vedrørende publiceringer for dette tidsskrift. Brug linket 'Registrer' øverst på tidsskriftets hjemmeside. Denne registrering medfører, at læseren via e-mail modtager indholdsfortegnelsen for alle nye udgaver af tidsskriftet.

Meddelelser

 

Børn

 

Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund indkalder hermed artikler til sit 29. temanummer med beregnet udgivelse i efteråret 2018. Temanummeret har arbejdstitlen: Børn (læs CFP under 'Mere'..)

Deadline for at indsende en artikel er den 1. september 2017, og tidsskriftet forventes at udkomme i efteråret 2018. Du er velkommen til at kontakte temaredaktionen eller ansvarshavende redaktør, hvis du har spørgsmål. Dette tema har som gæsteredaktør Helle Haslund-Thomsen (Ålborg Universitetshospital, hht@rn.dk) og Gitte Wind (Professionshøjskolen Metropol, giwi@phmetropol.dk) er medredaktør fra den faste redaktion.  

Giv venligst tilsagn om muligt bidrag eller interesse ved at sende en mail til ansvarshavende redaktør Mette Bech Risør, mette.bech@uit.no. Skrivevejledning findes på tidsskriftets hjemmeside under ’Om’ og dernæst ’Retningslinier for forfattere’.

 
Sendt: 2017-05-09 Mere...
 

Stoffer

 

Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund indkalder hermed artikler til sit 28. temanummer med beregnet udgivelse i foråret 2018. Temanummeret har arbejdstitlen: Stoffer  (læs CFP under 'Mere'..)

Deadline for at indsende en artikel er den 1. maj 2017, og tidsskriftet forventes at udkomme i foråret 2018. Du er velkommen til at kontakte temaredaktionen eller ansvarshavende redaktør, hvis du har spørgsmål. Dette tema har som gæsteredaktører Bagga Bjerge (bb.crf@psy.au.dk)  og Jeppe Oute Hansen (jo.crf@psy.au.dk), Center for Rusmiddelforskning, Aarhus Universitet.  

Giv venligst tilsagn om muligt bidrag ved at sende en mail til ansvarshavende redaktør Mette Bech Risør, mette.bech@uit.no. Skrivevejledning findes på tidsskriftets hjemmeside under ’Om’ og dernæst ’Retningslinier for forfattere’.

 
Sendt: 2016-12-14 Mere...
 

Planlagte numre

 

Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund planlægger følgende nye numre med arbejdstitlerne:

Nr 27: Samtidens usikkerhed (udkommer efterår 2017) 

Nr 28: Stoffer (udkommer forår 2018)

Nr 29: Børn (udkommer efterår 2018)

Forfattere der har lyst at bidrage til et temanummer er velkomne til at rette henvendelse, hvis man ønsker at vide mere om temaet. Redaktionsprocessen forud for udgivelse er på ca. 1 3/4 år.

 

 
Sendt: 2014-01-06
 
Flere meddelelser...

Årg. 14, Nr. 26 (2017)

I medicinen skelnes der almindeligvis mellem smitsomme og ikke-smitsomme sygdomme, eller på engelsk, Communicable Diseases (CDs) og Non-Communicable Diseases (NCDs). I dette temanummer undersøger vi smitte som et kommunikativt fænomen i forhold til NCDs. Ved at studere en række sygdomme og fænomener, som traditionelt opfattes som ikke-smitsomme f.eks. cancer, diabetes, trauma, fedme, autisme, forsøger vi at udvikle analytikker, som kan anvendes til at studere spredning af fænomener i menneskelige samfund og revidere vores opfattelse af, hvad smitte kan være. ’Social smitte’ er her et begreb som grundlæggende beskriver processen omkring udbredelsen af forskellige former for fænomener i en population. Vi er særligt interesserede i de sociale processer ved udbredelsen af ikke-smitsomme sygdomme og sundhedsrelaterede fænomener, men også i epidemiske fænomener som bevæger sig på tværs af – eller udvisker – grænsen mellem hvad, der almindeligvis forstås som smitsomme og ikke-smitsomme sygdomme. Med dette temanummer ønsker vi således at undersøge hvorvidt og hvordan vi kan forstå centrale aspekter af disse epidemier med begrebet social smitte. Vi ved, at mange ikke-smitsomme sygdomme smitter socialt, og det antages ofte, at dette sker gennem livsstil, vilkår og forskellige former for kommunikation, men der er relativt få studier og analyser af hvordan social smitte foregår.

Indholdsfortegnelse

Introduktionsartikler

Lotte Meinert, Jens Seeberg
PDF

Originalartikler

Lone Grøn
PDF
Birgitte Folmann
PDF
Lars Hedegaard Williams, Lotte Meinert
PDF
Kathrin Houmøller
PDF
Jeanette Lykkegård Nielsen
PDF
Jens Seeberg, Fie Lund Christensen
PDF
Rikke Sand Andersen
PDF
Svend Brinkmann
PDF

Øvrige bidrag

Lone Grøn, Lotte Meinert
PDF
Denne webside bruger cookies til at lave statistik over trafikken på siden. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.
OK