Forord

Forfattere

  • Jens-Ole Jensen VIA University College
  • Bo Vestergård Madsen Lokale og Anlægsfonden
  • Signe Højbjerre Larsen Syddansk Universitet

DOI:

https://doi.org/10.7146/ffi.v29i1.31627

Resumé

Indledning til antologien.

Forfatterbiografier

Jens-Ole Jensen, VIA University College

Cand.mag. i idræt, kultur og antropologi og har skrevet en sociologisk og kulturanalytisk ph.d.- afhandling om fællesskabsrelationer i idræt. Arbejder som leder af Videncenter for Børn og Unges Kultur ved VIA University College og bl.a. forfatter eller redaktør til bøgerne RUM der bevæger børn, Krop og kommunikation i skolen og Motorik og bevægelse i børns liv. Desuden formand for Aarhus Gymnastik- og Motorikhal.

Bo Vestergård Madsen, Lokale og Anlægsfonden

Cand.mag. i idræt, kultur og formidling. Ph.d. i kulturstudier på en afhandling om krop, kultur og demokrati i den folkelige gymnastikbevægelse. Forfatter til og redaktør af en række bøger om kropskultur og -historie. Har bl.a. udgivet Idrættens enhed eller mangfoldighed (s.m. Henning Eichberg). Tidligere mangeårigt medlem af bestyrelsen for foreningen Forum for Idræt, Historie og Samfund. Bo Vestergård Madsen er analysechef i Lokale og Anlægsfonden.

Signe Højbjerre Larsen, Syddansk Universitet

Signe Højbjerre er cand.scient.soc. og ansat i et ph.d.-stipendiat ved Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet. Her forsker hun i idræt, selvorganisering og ungdomskultur. Ph.d.-projektet stiller skarpt på udviklingen og udfoldelsen af bevægelseskulturen parkour i Danmark med særlig fokus på pædagogisk institutionalisering samt udvikling af faciliteter. Signe har i løbet af de sidste fem år fulgt denne udvikling på tætteste hold som aktiv parkourudøver og medlem af parkour teamet Team JiYo. Hun underviser på instituttet i faget redskabsgymnastik samt har undervist i enkelte lektioner på kandidatfagene “Krop og Kultur” samt ”Doing practice, making meaning”. Signe har siden 2012 været medlem af bestyrelsen for Forum for Idræt, Historie og Samfund og er medredaktør på årets tidsskrift.

Downloads

Publiceret

2013-03-01

Citation/Eksport

Jensen, J.-O., Madsen, B. V., & Larsen, S. H. (2013). Forord. Forum for Idræt, 29(1). https://doi.org/10.7146/ffi.v29i1.31627

Nummer

Sektion

Forum for Idræt - Generelt