Idræt og velfærdspolitik - Indledning til antologien

Forfattere

  • Laila Ottesen Københavns Universitet
  • Peter Jul Jacobsen Solrød Kommune

DOI:

https://doi.org/10.7146/ffi.v27i1.31609

Nøgleord:

indledning, idrætspolitik, idræt og velfærdspolitik, Forum for Idræt,

Resumé

Artiklen er indledningen til Forum for Idræt 2011. Den præsenterer artiklernes problemfelt, som relaterer sig til forskningsfeltet: idræt og velfærdspolitik. 

Forfatterbiografier

Laila Ottesen, Københavns Universitet

Laila Ottesen er etnolog og lektor i idrætssociologi på Institut for Idræt, Københavns Universitet. Lailas forskningsinteresse har i de senere år været rettet mod befolkningens idrætsdeltagelse med en specifik interesse for inaktivitetsproblematikken, sundhedsfremme og forebyggelse. Laila arbejder forskningsmæssigt med fodbold og foreningsliv, ikke mindst i et større tværfagligt arbejde på instituttet omkring fodbold og sundhed. En interesse for livsformer og statsformer er udgangspunkt for en forskningsmæssig interesse i idrætspolitiske problematikker og den danske foreningsmodel, hvilket senest har udmøntet sig i artiklen »The autonomy of sport: negotiating boundaries between sports governance and goverment policy in the Danish welfare state« i International Journal of Sport Policy, Vol.2, 2010, skrevet sammen med Lone Friis Thing.

Peter Jul Jacobsen, Solrød Kommune

Peter Jul Jacobsen har fra 2008 været ansat som Idræts- & Fritidskonsulent i Solrød Kommune, og var forinden gymnasielærer i idræt og samfundsfag. Er uddannet Cand.scient. i Idræt og Samfundsfag fra henholdsvis Syddansk og Københavns Universitet. Har skrevet speciale om kommunal promovering gennem idræt og sport, hvilket har dannet baggrund for artiklen »Greve Kommune – »Danmarks idrætskommune nr. 1«, som er udgivet i antologien »Nye stier i den kommunale idrætspolitik« fra 2009.

Downloads

Publiceret

2011-03-01

Citation/Eksport

Ottesen, L., & Jacobsen, P. J. (2011). Idræt og velfærdspolitik - Indledning til antologien. Forum for Idræt, 27(1). https://doi.org/10.7146/ffi.v27i1.31609

Nummer

Sektion

Forum for Idræt - Generelt