Aktiv Undervisning: Et Flipped Læringsdesign af Kursusmoduler på Videregående Uddannelser

Forfattere

  • Mirnes Tulic Aalborg Universitet
  • Jesper Thøger Christensen Aalborg Universitet

DOI:

https://doi.org/10.7146/dut.v12i22.24227

Nøgleord:

Læringsdesign, Kursusmodul, Aktiv læring, Flipped learning,

Resumé

Artiklens formål er at undersøge potentialerne i anvendelse af digitale værktøjer i didaktisk design af kursusmoduler på videregående uddannelser med henblik på at fremme læringen og optimere undervisningstiden. Det antages at den digitale revolution, som i dag har stor indflydelse på vores hverdag, har ændret den måde vi tilgår, skaber, deler og udveksler viden, og som konsekvens er den traditionelle forelæsning ikke længere er velegnet til dybdelæring.

Der tages udgangspunkt i et kursusmodul ved ingeniøruddannelsen Arkitektur, Design og Mediateknologi, der omhandler bærende konstruktioner i arkitektur. Kurset er struktureret efter den problem- og projekt-baserede lærings-model og intentionen er at udvikle en ny undervisningsform der tager responsen i betragtning, som er modtaget af undervisere og studerende gennem kvalitative og kvantitative undersøgelser af nuværende forhold på kursusmodulet.

Artiklen præsentere en ’flipped learning’ tilgang der anvender onlineundervisnings teknologier i kombination med ’gamification’ principper til at danne et stimulerende online læringsmiljø. Ved anvendelse af online undervisning til teoretiske principper og begreber, er det hensigten at transformere den traditionelle præsentationslektion til aktiv læring i forelæsningslokalet, baseret på dialog i plenum.

Forfatterbiografier

Mirnes Tulic, Aalborg Universitet

Stilling: Videnskabelig Assistent

Arbejdssted: Institut for Byggeri og Anlæg, Aalborg Universitet

Faglig profil: Uddannet Civilingeniør ved Arkitektur, Design & Mediateknologi på Aalborg Universitet, med specialisering i Arkitektur. Medlem af ingeniørforeningen IDA. Tidligere arbejdet som undervisningsassistent ved Institut for Byggeri og Anlæg, Aalborg Universitet. Arbejder primært med udvikling af undervisning samt vejledning i bærende konstruktioner og parametrisk design på kurser og semesterprojekter ved Arkitektur, Design & Mediateknologi på Aalborg Universitet.

Jesper Thøger Christensen, Aalborg Universitet

Stilling: PhD Studerende

Arbejdssted: Institut for Byggeri og Anlæg, Aalborg Universitet

Faglig profil:

Uddannet Ingeniør og Arkitekt ved 5 årig ingeniøruddannelsen i ”Arkitektur og Design” med specialisering i Arkitektur fra Aalborg Universitet og 1 årig Master of Advanced Studies in Computer Aided Architectural Design fra ETH Zürich, Schweiz. Arkitekt MAA og medlem af ingeniørforeningen IDA. Tidligere arbejdet ved 3xN GxN i København og UnStudio i Amsterdam. Interesseret i det tværfaglige felt mellem Bygningsingeniøren og Arkitekten. Specialiserer sig gennem PhD studie indenfor bærende trækonstruktioner, med fokus på hvordan samlingerne kan inddrages i den tidligere designfase. Har været hjælpelærer siden 2012 og undervist siden 2014 indenfor bærende konstruktioner ved uddannelsen i Arkitektur og Design på Aalborg Universitet.

Downloads

Yderligere filer

Publiceret

2017-03-02

Citation/Eksport

Tulic, M., & Christensen, J. T. (2017). Aktiv Undervisning: Et Flipped Læringsdesign af Kursusmoduler på Videregående Uddannelser. Dansk Universitetspædagogisk Tidsskrift, 12(22). https://doi.org/10.7146/dut.v12i22.24227