Vestager åbner for modspil til arbejdsplatforme
DOI:
https://doi.org/10.7146/tfa.v24i3.134749Resumé
Det er mandag og regnvejr, da Mads svinger nøglebrikken og møder ind til det ugentlige teammøde. I dag er der status seks måneder inde i et 12 måneders it-projekt. Mødelokalet emmer af kaffe, og rundt om bordet bliver der noteret flittigt på teamets laptops. De fem i teamet arbejder fuld tid på projektet, men det er kun de tre af dem, der er ansat i virksomheden. Mads er sammen med to andre freelancere hyret ind via den danske digitale platform Worksome. Mads arbejder side om side med fastansatte kolleger, og de laver det samme. Men Mads har CVR-nummer, og hans betaling faktureres gennem platformen Worksome.
Det gnidningsløse arbejdsmarked
Mads er en af de (endnu) relativt eksotiske få fuldtids-platformsarbejdere i Danmark. Han blev egentlig tippet af en kollega om projektet. Kollegaen sagde, han skulle byde ind på opgaven via Worksome i konkurrence med andre kandidater. For at kunne det skulle Mads klikke ja til, at han var selvstændig, og det tænkte han var fint.
Downloads
Publiceret
Citation/Eksport
Nummer
Sektion
Licens
Copyright (c) 2022 Forfatteren og tidsskriftet i samarbejde
Dette værk er under følgende licens Creative Commons Navngivelse –Ikke-kommerciel (by-nc).
Forfattere, der publicerer deres værker via dette tidsskrift, accepterer følgende vilkår:
- Forfattere bevarer deres ophavsret og giver tidsskriftet ret til første publicering, samtidigt med at værket ét år efter publiceringen er omfattet af en Creative Commons Attribution-licens, der giver andre ret til at dele værket med en anerkendelse af værkets forfatter og første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere kan indgå flere separate kontraktlige aftaler om ikke-eksklusiv distribution af tidsskriftets publicerede version af værket (f.eks. sende det til et institutionslager eller udgive det i en bog), med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere har ret til og opfordres til at publicere deres værker online (f.eks. i institutionslagre eller på deres websted) forud for og under manuskriptprocessen, da dette kan føre til produktive udvekslinger, samt tidligere og større citater fra publicerede værker (se The Effect of Open Access).