Fortolkninger af daginstitutionens indhold og formål
DOI:
https://doi.org/10.7146/tfa.v18i2.110868Resumé
Spørgsmålet om hvilken kerneopgave daginstitutionen løser har historisk været under forhandling og forandring. Den pædagogiske optik på daginstitutionen har været præget af forskellige pædagogteoretiske og ideologiske brydninger i synet på, hvad børn skal have ud af at gå i daginstitution. Den statslige optik på feltet er især gået fra et syn på daginstitutionen som social- og arbejdsmarkedspolitisk begrundet til også at tildele daginstitutionen en rolle som et skoleforberedende udviklingstilbud med mere målrettet læring. I denne artikel undersøges, hvordan det pædagogiske personale fortolker formålet med og indholdet af deres arbejde under indflydelse af de forskellige og skiftende optikker på daginstitutionen. Der identificeres blandt det pædagogiske personales forskellige forestillinger om mening i arbejdet og faglig identitet, som samtidig har betydning for, hvordan forandringer i arbejdet tolkes.
Downloads
Publiceret
Citation/Eksport
Nummer
Sektion
Licens
Forfattere, der publicerer deres værker via dette tidsskrift, accepterer følgende vilkår:
- Forfattere bevarer deres ophavsret og giver tidsskriftet ret til første publicering, samtidigt med at værket ét år efter publiceringen er omfattet af en Creative Commons Attribution-licens, der giver andre ret til at dele værket med en anerkendelse af værkets forfatter og første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere kan indgå flere separate kontraktlige aftaler om ikke-eksklusiv distribution af tidsskriftets publicerede version af værket (f.eks. sende det til et institutionslager eller udgive det i en bog), med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere har ret til og opfordres til at publicere deres værker online (f.eks. i institutionslagre eller på deres websted) forud for og under manuskriptprocessen, da dette kan føre til produktive udvekslinger, samt tidligere og større citater fra publicerede værker (se The Effect of Open Access).