De danske modeller - Plus ca change, plus c'est la même chose?
DOI:
https://doi.org/10.7146/tfa.v14i2.108904Resumé
For hen ved 20 år siden blev begrebet 'den danske model' lanceret som betegnelse for den måde, arbejdsmarkedsrelationerne i Danmark er udformet på, og cirka 10 år senere kom den danske flexicurity-model på dagsordenen. Artiklen giver et kritisk signalement af de to modeller og analyserer en række forandringstendenser, der påvirker nogle af de strukturer og institutioner, der er bærende for modellerne. Det konkluderes, at det fortsat giver mening at tale om en særlig dansk aftalemodel, om end der er sket betydelige forskydninger inden for denne, hvorimod balancen i flexicurity-modellen efterhånden er blevet så skæv, at man snarere bør benævne den flexinsecurity-modellen.
Downloads
Publiceret
Citation/Eksport
Nummer
Sektion
Licens
Forfattere, der publicerer deres værker via dette tidsskrift, accepterer følgende vilkår:
- Forfattere bevarer deres ophavsret og giver tidsskriftet ret til første publicering, samtidigt med at værket ét år efter publiceringen er omfattet af en Creative Commons Attribution-licens, der giver andre ret til at dele værket med en anerkendelse af værkets forfatter og første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere kan indgå flere separate kontraktlige aftaler om ikke-eksklusiv distribution af tidsskriftets publicerede version af værket (f.eks. sende det til et institutionslager eller udgive det i en bog), med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere har ret til og opfordres til at publicere deres værker online (f.eks. i institutionslagre eller på deres websted) forud for og under manuskriptprocessen, da dette kan føre til produktive udvekslinger, samt tidligere og større citater fra publicerede værker (se The Effect of Open Access).