Lokale beskæftigelsesråd i krydsfeltet mellem stat og kommune
DOI:
https://doi.org/10.7146/tfa.v10i3.108711Resumé
Med kommunalreformen er der fra 2007 indført nye rådgivende strukturer på beskæftigelsesområdet. Repræsentanter i regionale og lokale beskæftigelsesråd (RBR og LBR) har fremover en rådgivende rolle overfor beskæftigelsesmyndighederne, og skal blandt andet medvirke til at overvåge og kontrollere, at jobcentrene præsterer tilfredsstillende resultater og effekter. Dette er væsentligt anderledes funktioner og opgaver end deres forgængere, de regionale arbejdsmarkedsråd og lokale koordinationsudvalg. I denne artikel præsenteres surveydata fra en landsdækkende undersøgelse af de nye lokale beskæftigelsesråds virke og funktion. Trods den omfattende skepsis overfor rådenes nye roller og funktioner, som navnlig under tilblivelsen af styringsreformen blev fremført af de centrale organisationer på arbejdsmarkedsområdet, mener hovedparten af LBR-medlemmerne at rådene er kommet relativt godt fra start. Det forekommer imidlertid vanskeligt for rådene at fi nde deres egne ben at stå på i krydsfeltet mellem en tiltagende statslig styring på beskæftigelsesområdet, og en stærkere kommunal forankring af indsatsen.Downloads
Publiceret
2008-09-01
Citation/Eksport
Bredgaard, T., Larsen, F., Bredgaard, T., & Larsen, F. (2008). Lokale beskæftigelsesråd i krydsfeltet mellem stat og kommune. Tidsskrift for Arbejdsliv, 10(3), 057–072. https://doi.org/10.7146/tfa.v10i3.108711
Nummer
Sektion
Artikler
Licens
Forfattere, der publicerer deres værker via dette tidsskrift, accepterer følgende vilkår:
- Forfattere bevarer deres ophavsret og giver tidsskriftet ret til første publicering, samtidigt med at værket ét år efter publiceringen er omfattet af en Creative Commons Attribution-licens, der giver andre ret til at dele værket med en anerkendelse af værkets forfatter og første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere kan indgå flere separate kontraktlige aftaler om ikke-eksklusiv distribution af tidsskriftets publicerede version af værket (f.eks. sende det til et institutionslager eller udgive det i en bog), med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere har ret til og opfordres til at publicere deres værker online (f.eks. i institutionslagre eller på deres websted) forud for og under manuskriptprocessen, da dette kan føre til produktive udvekslinger, samt tidligere og større citater fra publicerede værker (se The Effect of Open Access).