Psykosocialt arbejdsmiljø — en fælles opgave i det lokale samarbejde
DOI:
https://doi.org/10.7146/tfa.v7i4.108524Resumé
Problemer med det psykosociale arbejdsmiljø er vanskelige at regulere fra centralt hold, og derfor udviser arbejdsmarkedets parter en stigende interesse for at styrke reguleringen af det psykosociale arbejdsmiljø ude på den enkelte arbejdsplads. I denne artikel argumenteres der for, at de lokale parter på offentlige DJ¯F-arbejdspladser ofte oplever problemer med at forvalte det psykosociale arbejdsmiljø, men også at det er muligt for de lokale parter at institutionalisere et samarbejde på området, hvis de rette betingelser er til stede. Det afgørende er, at samarbejdsudvalget er inddraget i institutionaliseringsprocessen, og at medarbejdersiden har en tilstrækkelig grad af medindflydelse i det lokale samarbejde.Downloads
Publiceret
2005-12-01
Citation/Eksport
Ilsøe, A. (2005). Psykosocialt arbejdsmiljø — en fælles opgave i det lokale samarbejde. Tidsskrift for Arbejdsliv, 7(4), 7. https://doi.org/10.7146/tfa.v7i4.108524
Nummer
Sektion
Artikler
Licens
Forfattere, der publicerer deres værker via dette tidsskrift, accepterer følgende vilkår:
- Forfattere bevarer deres ophavsret og giver tidsskriftet ret til første publicering, samtidigt med at værket ét år efter publiceringen er omfattet af en Creative Commons Attribution-licens, der giver andre ret til at dele værket med en anerkendelse af værkets forfatter og første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere kan indgå flere separate kontraktlige aftaler om ikke-eksklusiv distribution af tidsskriftets publicerede version af værket (f.eks. sende det til et institutionslager eller udgive det i en bog), med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere har ret til og opfordres til at publicere deres værker online (f.eks. i institutionslagre eller på deres websted) forud for og under manuskriptprocessen, da dette kan føre til produktive udvekslinger, samt tidligere og større citater fra publicerede værker (se The Effect of Open Access).