Flere i arbejde— ikke så ringe endda for en kommune?
DOI:
https://doi.org/10.7146/tfa.v7i2.108466Resumé
Kronikken giver en vurdering af reformkomplekset set fra en kommunal beskæftigelsesafdeling. Der er ros til regelforenklingen og harmoniseringen af redskaber til visitation, men kritik til halvhjertetheden i forsøget på 'enstrengethed', samt den overvejende økonomisk-rationelle tilgang til spørgsmålet om 'klientgørelse'. Forfatteren efterlyser analyser, der overskrider de partielle analysers begrænsninger, feks. ved at sammenholde finansiering og dimensionering af beskæftigelseindsatsen med resultater for de ledige og kommunekassen, samt med sagsbehandlernes arbejdsmiljø. I sin vurdering inddrager forfatteren både erfaringer fra sit nuværende job som afdelingsleder i en kommune og fra sin fortid som sekretariatschef i AF.Downloads
Publiceret
2005-06-01
Citation/Eksport
Stærmose, J., & Stærmose, J. (2005). Flere i arbejde— ikke så ringe endda for en kommune?. Tidsskrift for Arbejdsliv, 7(2), 72. https://doi.org/10.7146/tfa.v7i2.108466
Nummer
Sektion
Kronik
Licens
Forfattere, der publicerer deres værker via dette tidsskrift, accepterer følgende vilkår:
- Forfattere bevarer deres ophavsret og giver tidsskriftet ret til første publicering, samtidigt med at værket ét år efter publiceringen er omfattet af en Creative Commons Attribution-licens, der giver andre ret til at dele værket med en anerkendelse af værkets forfatter og første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere kan indgå flere separate kontraktlige aftaler om ikke-eksklusiv distribution af tidsskriftets publicerede version af værket (f.eks. sende det til et institutionslager eller udgive det i en bog), med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere har ret til og opfordres til at publicere deres værker online (f.eks. i institutionslagre eller på deres websted) forud for og under manuskriptprocessen, da dette kan føre til produktive udvekslinger, samt tidligere og større citater fra publicerede værker (se The Effect of Open Access).