Involvering og participation i lærende organisationer
DOI:
https://doi.org/10.7146/tfa.v6i1.108409Resumé
Op gennem 1990'erne og på denne side af årtusindskiftet har der været en voksende opmærksomhed på virksomheders innovationsevne. Det er i reglen produkt- eller serviceinnovationen, som er genstand for størst opmærksomhed. Men produkt- eller servicefornyelse er udtryk for en læringsproces i virksomheden, der involverer virksomhedens medarbejdergrupper på forskellig måde. I denne artikel afdækkes de specifikke organisatoriske karakteristika, der fremmer virksomhedernes evne til produktog serviceinnovation, og betydningen af medarbejdernes involvering og participation ved opbygning af lærende organisationer undersøges. Spørgsmålet er, om der kan afdækkes nye virksomhedsbaserede regimer for samarbejde i forbindelse med udvikling af de lærende organisationer. Analysen bygger på en omfattende spørgeskemaundersøgelse af virksomheder i den private sektor.Downloads
Publiceret
2004-03-01
Citation/Eksport
Nielsen, P. (2004). Involvering og participation i lærende organisationer. Tidsskrift for Arbejdsliv, 6(1), 29. https://doi.org/10.7146/tfa.v6i1.108409
Nummer
Sektion
Artikler
Licens
Forfattere, der publicerer deres værker via dette tidsskrift, accepterer følgende vilkår:
- Forfattere bevarer deres ophavsret og giver tidsskriftet ret til første publicering, samtidigt med at værket ét år efter publiceringen er omfattet af en Creative Commons Attribution-licens, der giver andre ret til at dele værket med en anerkendelse af værkets forfatter og første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere kan indgå flere separate kontraktlige aftaler om ikke-eksklusiv distribution af tidsskriftets publicerede version af værket (f.eks. sende det til et institutionslager eller udgive det i en bog), med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere har ret til og opfordres til at publicere deres værker online (f.eks. i institutionslagre eller på deres websted) forud for og under manuskriptprocessen, da dette kan føre til produktive udvekslinger, samt tidligere og større citater fra publicerede værker (se The Effect of Open Access).