Et udviklende arbejde?
DOI:
https://doi.org/10.7146/tfa.v4i1.108367Resumé
Artiklen er en præsentation af empiriske studier af forandringer for medarbejdere på en virksomhed i Jylland. Den er en udfordring af den almene forståelse af det udviklende arbejde på af deltagernes subjektive oplevelser med de forandringer, der har været på virksomheden og i det daglige arbejde. Artiklen skitserer nogle linier i historien om det udviklende arbejde og giver på denne baggrund en psykologisk perspektivering af konkrete forandringer som både muligheder og begrænsninger for en gruppe af medarbejdere. Konkret fremstiller og diskuterer artiklen, hvorledes medarbejderne er med til at forme forandringerne i et fællesskab med deltagere, som har forskellig adgang til at skabe sig udvikling. Endelig er den en opfordring til at se på det udviklende arbejde som en proces med mange deltagere og mange forskellige retninger og en proces, hvor konstant forhandling af retning og mål er nødvendig.Downloads
Publiceret
2002-03-01
Citation/Eksport
Nielsen, C. A. (2002). Et udviklende arbejde?. Tidsskrift for Arbejdsliv, 4(1), 85. https://doi.org/10.7146/tfa.v4i1.108367
Nummer
Sektion
Artikler
Licens
Forfattere, der publicerer deres værker via dette tidsskrift, accepterer følgende vilkår:
- Forfattere bevarer deres ophavsret og giver tidsskriftet ret til første publicering, samtidigt med at værket ét år efter publiceringen er omfattet af en Creative Commons Attribution-licens, der giver andre ret til at dele værket med en anerkendelse af værkets forfatter og første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere kan indgå flere separate kontraktlige aftaler om ikke-eksklusiv distribution af tidsskriftets publicerede version af værket (f.eks. sende det til et institutionslager eller udgive det i en bog), med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere har ret til og opfordres til at publicere deres værker online (f.eks. i institutionslagre eller på deres websted) forud for og under manuskriptprocessen, da dette kan føre til produktive udvekslinger, samt tidligere og større citater fra publicerede værker (se The Effect of Open Access).