Dansk arbejdspolitiks gyldne tiår
DOI:
https://doi.org/10.7146/tfa.v3i4.108358Resumé
arbejdet udvikler sig i globalt etablerede mønstre. Dele af disse mønstre fremdrages i den offentlige debat om arbejde og organisation. I de senere år har den offentlige opmærksomhed rettet sig mod 'udvikling af de menneskelige ressourcer', 'fleksibilitet', 'kompetenceudvikling' og 'læring'. Der er dog store nationale, regionale og branchemæssige forskelle på, hvorledes disse mønstre udfoldes. Danmark har også i de sidste ti år været underlagt de globale strømninger for arbejdets udvikling, men disse strømninger har været stærkt påvirket af en styrket og reformuleret dansk arbejdspolitik. arbejdspolitikken er dybt præget af de danske og skandinaviske arbejdsmarkedstraditioner, og samtidig har en række arbejdspolitiske initiativer i perioden ændret forholdene på arbejdsmarkedet markant. For at bevare de grundlæggende træk i den danske model, har det været nødvendigt at foretage store ændringer. I denne artikel præsenteres de sidste ti års arbejdspolitik, dens indflydelse på arbejdsforholdene analyseres, og visionerne i politikken diskuteres.Downloads
Publiceret
2001-12-01
Citation/Eksport
Hvid, H. (2001). Dansk arbejdspolitiks gyldne tiår. Tidsskrift for Arbejdsliv, 3(4), 9. https://doi.org/10.7146/tfa.v3i4.108358
Nummer
Sektion
Artikler
Licens
Forfattere, der publicerer deres værker via dette tidsskrift, accepterer følgende vilkår:
- Forfattere bevarer deres ophavsret og giver tidsskriftet ret til første publicering, samtidigt med at værket ét år efter publiceringen er omfattet af en Creative Commons Attribution-licens, der giver andre ret til at dele værket med en anerkendelse af værkets forfatter og første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere kan indgå flere separate kontraktlige aftaler om ikke-eksklusiv distribution af tidsskriftets publicerede version af værket (f.eks. sende det til et institutionslager eller udgive det i en bog), med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere har ret til og opfordres til at publicere deres værker online (f.eks. i institutionslagre eller på deres websted) forud for og under manuskriptprocessen, da dette kan føre til produktive udvekslinger, samt tidligere og større citater fra publicerede værker (se The Effect of Open Access).