arbejdstilsynet— succes eller fiasko? Har arbejdstilsynet ingen effekt på arbejdsmiljøet-eller er det kritikerne, der skyder ved siden af?
DOI:
https://doi.org/10.7146/tfa.v3i2.108347Resumé
I år 2000 udkom der to publikationer om arbejdstilsynet (AT), som begge fik en vis omtale i medierne, og som begge blev fortolket som meget kritiske over for AT. Den ene er CASA's rapport om arbejdsmiljøindsatsen gennem 25 år og den anden Rigsrevisionens beretning om arbejdstilsynet (Hasle mfl. 2000; Rigsrevisionen, 2000). Hvis man skal skrælle konklusionerne ned til en eller to linier-hvilket allerede er sket i den offentlige debat om emnet-så lyder de nogenlunde sådan: 'arbejdstilsynet har stort set ikke formået at leve op til sin opgave, nemlig at forbedre danskernes arbejdsmiljø. Det er umuligt at spore forbedringer med hensyn til arbejdsskader, og danskernes middellevetid er stadigvæk fortvivlende lav.'Downloads
Publiceret
2001-06-01
Citation/Eksport
Kristensen, T. S. (2001). arbejdstilsynet— succes eller fiasko? Har arbejdstilsynet ingen effekt på arbejdsmiljøet-eller er det kritikerne, der skyder ved siden af?. Tidsskrift for Arbejdsliv, 3(2), 111. https://doi.org/10.7146/tfa.v3i2.108347
Nummer
Sektion
Debat
Licens
Forfattere, der publicerer deres værker via dette tidsskrift, accepterer følgende vilkår:
- Forfattere bevarer deres ophavsret og giver tidsskriftet ret til første publicering, samtidigt med at værket ét år efter publiceringen er omfattet af en Creative Commons Attribution-licens, der giver andre ret til at dele værket med en anerkendelse af værkets forfatter og første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere kan indgå flere separate kontraktlige aftaler om ikke-eksklusiv distribution af tidsskriftets publicerede version af værket (f.eks. sende det til et institutionslager eller udgive det i en bog), med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere har ret til og opfordres til at publicere deres værker online (f.eks. i institutionslagre eller på deres websted) forud for og under manuskriptprocessen, da dette kan føre til produktive udvekslinger, samt tidligere og større citater fra publicerede værker (se The Effect of Open Access).