Teknologiske designprocesser og arbejdsmiljø— om social formning af teknologi og arbejdsmiljø i fødevaresektoren
DOI:
https://doi.org/10.7146/tfa.v3i2.108341Resumé
Det har i mange år været en intention i det danske arbejdsmiljøsystem at forsøge at tage hensyn til arbejdsmiljøet, når der udvikles og indføres ny teknologi på arbejdspladserne. Det er kun lykkedes i begrænset omfang. Baseret på nyere teknologisociologisk teori, og et case studie af udvikling af ny teknologi til fødevaresektoren, diskuterer denne artikel muligheder og betingelser for, at arbejdsmiljø kan inddrages i teknologiske designprocesser. Spørgsmålet er, om teknologisociologiens forståelse af sådanne processer kan bidrage til at udvikle nye strategier og handlingsanvisninger for arbejdsmiljøprofessionelle.Downloads
Publiceret
2001-06-01
Citation/Eksport
Broberg, O. (2001). Teknologiske designprocesser og arbejdsmiljø— om social formning af teknologi og arbejdsmiljø i fødevaresektoren. Tidsskrift for Arbejdsliv, 3(2), 19. https://doi.org/10.7146/tfa.v3i2.108341
Nummer
Sektion
Artikler
Licens
Forfattere, der publicerer deres værker via dette tidsskrift, accepterer følgende vilkår:
- Forfattere bevarer deres ophavsret og giver tidsskriftet ret til første publicering, samtidigt med at værket ét år efter publiceringen er omfattet af en Creative Commons Attribution-licens, der giver andre ret til at dele værket med en anerkendelse af værkets forfatter og første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere kan indgå flere separate kontraktlige aftaler om ikke-eksklusiv distribution af tidsskriftets publicerede version af værket (f.eks. sende det til et institutionslager eller udgive det i en bog), med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere har ret til og opfordres til at publicere deres værker online (f.eks. i institutionslagre eller på deres websted) forud for og under manuskriptprocessen, da dette kan føre til produktive udvekslinger, samt tidligere og større citater fra publicerede værker (se The Effect of Open Access).