Retten til forsørgelse— en grundlovssikret rettighed? Om grundlovens ¤ 75, stk. 2
DOI:
https://doi.org/10.7146/tfa.v3i1.108339Resumé
Debatten om den grundlovssikrede ret til forsørgelse, udspringer til dels af nyere tids udvikling inden for socialretten. Da der i dag sættes betingelser for ydelsen af hjælp i form af aktivering eller åbenstående jobtilbud, har det været diskuteret, hvorvidt og hvor længe den enkelte kan stå uden forsørgelseshjælp, hvis denne ikke opfylder disse betingelser. Grundlovens terminologi 'ret til forsørgelse' stiller det spørgsmål, hvilke krav, der kan stilles til den ydelse, som det offentlige stiller til rådighed som et led i forsørgelsesretten.Downloads
Publiceret
2001-03-01
Citation/Eksport
Schultz, T. (2001). Retten til forsørgelse— en grundlovssikret rettighed? Om grundlovens ¤ 75, stk. 2. Tidsskrift for Arbejdsliv, 3(1), 73. https://doi.org/10.7146/tfa.v3i1.108339
Nummer
Sektion
Debat
Licens
Forfattere, der publicerer deres værker via dette tidsskrift, accepterer følgende vilkår:
- Forfattere bevarer deres ophavsret og giver tidsskriftet ret til første publicering, samtidigt med at værket ét år efter publiceringen er omfattet af en Creative Commons Attribution-licens, der giver andre ret til at dele værket med en anerkendelse af værkets forfatter og første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere kan indgå flere separate kontraktlige aftaler om ikke-eksklusiv distribution af tidsskriftets publicerede version af værket (f.eks. sende det til et institutionslager eller udgive det i en bog), med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere har ret til og opfordres til at publicere deres værker online (f.eks. i institutionslagre eller på deres websted) forud for og under manuskriptprocessen, da dette kan føre til produktive udvekslinger, samt tidligere og større citater fra publicerede værker (se The Effect of Open Access).