Børn og nye arbejdstider
DOI:
https://doi.org/10.7146/pl.v12i2.135469Resumé
»Børneopdragelse er i virkeligheden et sammenstød mellem vanskeligt forenelige tidsoplevelser«1
»Ligesom vi på en eller anden måde indstiller os på, hvem vi skal være sammen med på arbejdet næste morgen, så indstiller børnene sig også på, hvem det er de skal være sammen med. Det er jo ikke de samme ting, de laver med os begge to.«2
I familien mødes barnets tid med arbejdslivets tid. Nye tider i arbejdslivet betyder, derfor ændringer i børneopdragelsen, nye fordringer til forældre og børn. Citatet ovenfor peger på et af de krav, som det bliver mere almindeligt, at børn møder i familien: omstillingsevne. Dagene er forskellige, forældrene er der på skift i et ikke rytmisk mønster. Citatet peger ligeledes på, at forældrenes indlevelse i børnene er præget af arbejdet. De bruger deres arbejdspladserfaring som billede på de krav, de kan stille til deres børn.
Downloads
Publiceret
Citation/Eksport
Nummer
Sektion
Licens
Ophavsret er tidsskriftets og forfatternes. Det er gældende praksis, at artikler publiceret i Psyke & Logos, som efterfølgende oversættes til andet sprog, af forfatteren frit kan publiceres i internationale tidsskrifter, dog således at det ved reference fremgår, at den oversatte artikel har et forlæg i en dansksproget version i Psyke & Logos. Artikler kan frit deles og linkes til på forsknings- og undervisningsnetværk (så som Blackboard). Link foretrækkes, fordi det giver oplysning om brug af tidsskriftets artikler.