Anvendelse af webkonference på Syddansk Universitet – Erfaringer fra tre pilotprojekter

Forfattere

  • Christopher Kjær Syddansk Universitet
  • Inger-Marie F. Christensen Syddansk Universitet
  • Rasmus Blok Syddansk Universitet
  • Lise Petersen Syddansk Universitet

DOI:

https://doi.org/10.7146/lom.v2i2.3916

Nøgleord:

adobe connect, videokonference, cases, læringsaktiviteter

Resumé

Formålet med denne artikel er først og fremmest at videregive en række praktiske erfaringer med anvendelse af webkonferencesystemet Adobe Connect Pro i forbindelse med undervisning på Syddansk Universitet (SDU). Via tre pilotprojekter fra forskellige fagområder præsenteres de første konkrete og indledende erfaringer med anvendelsen af det nævnte webkonferencesystem. Med udgangspunkt i de vigtigste aspekter fra de tre cases diskuteres betingelserne for design af hensigtsmæssige læringsaktiviteter i systemet. Konklusionen herpå er, at et hensigtsmæssigt design for webbaserede kursusforløb bør vægte en tydelig beskrivelse af den nødvendige teknologi samtidig med, at det er vigtigt at få indbygget nogle indledende læringsaktiviteter, der giver de studerende mulighed for at blive trygge ved systemets basale auditive og visuelle funktioner. Endvidere er det også nødvendig at fokusere på at designe for dialogorienterede læringsaktiviteter i systemet frem for primært at benytte systemets fortrinlige teknik til gennemgang af PowerPoint-præsentationer eller anden lærerstyret undervisning. Artiklen diskuterer de vigtigste forudsætninger for succesfuld anvendelse af webkonferencesystemer i forbindelse med undervisning og giver konkrete didaktiske anbefalinger.

Artiklen retter sig primært mod undervisere, der ønsker at anvende webbaseret undervisning samt mod enheder, der beskæftiger sig med e-læringssupport, kursusvirksomhed samt efter- og videreuddannelse.

Downloads

Download-data er endnu ikke tilgængelig.

Downloads

Publiceret

01-04-2009

Citation/Eksport

Kjær, C., Christensen, I.-M. F., Blok, R., & Petersen, L. (2009). Anvendelse af webkonference på Syddansk Universitet – Erfaringer fra tre pilotprojekter. Tidsskriftet Læring Og Medier (LOM), 2(2). https://doi.org/10.7146/lom.v2i2.3916