Kunsten at lege

– Hvordan dramapædagogiske tilgange i børnehaven kan fremme empati, fantasi og kreativitet

Forfattere

  • Alette Raft Rasmussen

DOI:

https://doi.org/10.7146/buks.v39i67.137357

Nøgleord:

dramapædagogik, rolleleg, empati, fantasi, kreativitet, improvisation, sensory etnography

Resumé

Drama og rolleleg minder om hinanden, de to udtryksformer benytter sig af samme dramatiske formsprog, hvor det at indleve sig i fiktive roller er helt centralt. At udtrykke sig gennem formsproget er samtidig en kreativ handling, hvor fantasien kommer i spil og skaber som-om-verdner inden for en fælles kontrakt, der gennem mimik, gestik og stemmeleje signalerer, at det »bare er noget vi leger«.

Denne artikel undersøger ved hjælp af forskningsmetoden sensory etnography, hvordan en drampædagogisk tilgang i to LegeKunst-forløb kan fremme empati, fantasi og kreativitet i forbindelse med rolleleg, og hvad der i den forbindelse er vigtigt for pædagogen at være opmærksom på. I artiklen fremskrives vigtigheden af, at pædagogen gennem en åben og improviserende forholdelsesmåde og gennem det at bidrage med egne kunstneriske input fremmer den fælles leg og kunstpædagogiske proces.

Downloads

Publiceret

2023-05-16

Citation/Eksport

Rasmussen, A. R. (2023). Kunsten at lege: – Hvordan dramapædagogiske tilgange i børnehaven kan fremme empati, fantasi og kreativitet. BUKS - Tidsskrift for Børne- & Ungdomskultur, 39(67), 12. https://doi.org/10.7146/buks.v39i67.137357

Nummer

Sektion

Artikler (ikke peer reviewed)