Leg og ledelse – er der leg i ledelse og ledelse i leg?

Forfattere

  • Finn Wiedemann Skribent

DOI:

https://doi.org/10.7146/buks.v36i63.115986

Nøgleord:

leg; legekultur; kollektiv ledelse; distribueret ledelse; fælles træk

Resumé

Leg og ledelse opfattes traditionelt som to adskilte fænomener. I artiklen præsenteres begreberne leg og legekultur. Dernæst introduceres begrebet ledelse. De senere år har dele af ledelsesteorien opgivet den traditionelle opfattelse af ledelse, hvor ledelse blev set som noget, der primært var knyttet til enkeltpersoners handlinger. I stedet anlægger nyere ledelsesteorier et kollektivt og socialt perspektiv på ledelse. I artiklen hævdes det, at der er en række fælles psykologiske, sociologiske, filosofiske og antropologiske overlap mellem nyere måder at definere ledelse og så legebegrebet, sådan som det f.eks. er udviklet af Huizinga og Flemming Mouritsen.

Forfatterbiografi

Finn Wiedemann, Skribent

Finn Wiedemann er lektor ved Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet. Han forsker i uddannelse, pædagogik og ledelse. Senest har han udgivet bogen På kanten af ledelse. Syddansk Universitetsforlag. 2019. Artiklen om leg og ledelse er en videreudvikling af et oplæg, som blev afholdt i forbindelse med et Symposium på Syddansk Universitet i 2017 om børnekulturforskeren Flemming Mouritsens betydning.

Downloads

Publiceret

2019-09-17

Citation/Eksport

Wiedemann, F. (2019). Leg og ledelse – er der leg i ledelse og ledelse i leg?. BUKS - Tidsskrift for Børne- & Ungdomskultur, 36(63), 15. https://doi.org/10.7146/buks.v36i63.115986

Nummer

Sektion

Artikler (peer reviewed)