Byggeby Forever – gensyn med en byggelegeplads

  • Lars Henningsen Skribent
Nøgleord: medieleg; visualitet; gensyn; erindring; kollektiv refleksivitet; restoration of behavior; fælles produktion

Resumé

Byggeby er en by, der gemmen årtier blev til i leg, byggeri og pædagogisk indsats på institu­tionen Byggelegepladsen Skrænten ved Aarhus. I denne beretning sammenfattes de mange år og det meget liv i to hovedafsnit. I første del karakteriseres dokumentarisk virksomhed med video som centralt værktøj samt grundbegreber om og pejlemærker for bygge-/­skrammellegepladser. Hertil knyttes historiske filmsekvenser. I anden del er der indsat links til ANTV’s tv-produktioner samt relaterede danske, engelske og amerikanske videoer. Afslutningsvis bringes en serie posters, som fastholder de narrative og agerende, kropslige interaktioner, der opstod undervejs i børnenes gensyn med Byggeby. Alt i alt er beretningen en dokumentation af et børnekulturelt fænomen.

Forfatterbiografi

Lars Henningsen, Skribent

Lars Henningsen er dokumentarist. Cand. pæd. i Billekunst. Indtil juni 2019 underviser på kurset ved ANTV – Anerkendende tv. Stod for ide og tilrettelæggelse i forb.m. Projekt Byggeby. Egen faglig praksis præsenteres på: www.visualremarks.dk Fokus over en årrække: Mening, identitet, fællesskaber i kulturelle brudflader.

Publiceret
2019-09-17
Citation/Eksport
Henningsen, L. (2019). Byggeby Forever – gensyn med en byggelegeplads. BUKS - Tidsskrift for Børne- & Ungdomskultur, 36(63), 26. Hentet fra https://tidsskrift.dk/buks/article/view/115984
Sektion
Artikler (ikke peer reviewed)