Strukturudvikling i den danske agro- og fødevareindustri efter 2. verdenskrig

Forfattere

  • Henning Otte Hansen

Nøgleord:

fødevareindustri, 1940-2013, strukturudvikling, agricultural industry, food industry, structural development

Resumé

Agro- og fødevareindustriens strukturudvikling – det vil sige udviklingen i størrelse,
antal, specialisering, koncentration, ejerform, globalisering med mere – har været meget markant siden 2. verdenskrig. Store driftsøkonomiske og markedsmæssige
kræfter har skubbet branchen i retning af færre, men større virksomheder, og udviklingen har haft store konsekvenser både inden for og uden for sektoren. På nogle områder markerer 2. verdenskrig et tydeligt vendepunkt for strukturudviklingen i agro- og fødevareindustrien, mens der på andre områder har været en mere konstant udvikling i perioden omkring og efter 2. verdenskrig. Denne artikel afdækker strukturudviklingen og dens drivkræfter siden 1945.

Downloads

Publiceret

2014-06-18

Nummer

Sektion

Artikler