Fra levende dyr i stalden til kød i køledisken
Medarbejderes erfaringer på danske gårde i forvandlingen fra dyr til mad
Resumé
De fleste danske husdyr lever i lukkede stalde, usynlige for de mennesker som skal spise dem – indtil de bliver til anonyme udskæringer i køledisken eller til andre former for mad. I denne artikel viser jeg, hvordan medarbej- derne i staldene indgår i processen, når dyr transformeres til menneskeføde. Det sker blandt andet ved at oversætte dyr til tal og nogle af disse tal til lov- givning om hvad landmanden må eller ikke må udsætte dyr for. Medarbej- derne i staldene skal kunne håndtere en række dilemmaer i hverdagen, mens denne proces står på. For eksempel skal de være effektive og hurtige på de- res arbejdsplads, men de skal samtidig kunne knytte sig til dyrene – blandt andet for at kunne opdage forandringer hos dyret – og de skal være parate til at ændre på dyrenes kroppe.
Downloads
Publiceret
Citation/Eksport
Nummer
Sektion
Licens
Ophavsret tilfalder forfatter og tidsskriftet.