Fra levende dyr i stalden til kød i køledisken

Medarbejderes erfaringer på danske gårde i forvandlingen fra dyr til mad

Forfattere

  • Inger Annebjerg

Resumé

De fleste danske husdyr lever i lukkede stalde, usynlige for de mennesker som skal spise dem – indtil de bliver til anonyme udskæringer i køledisken eller til andre former for mad. I denne artikel viser jeg, hvordan medarbej- derne i staldene indgår i processen, når dyr transformeres til menneskeføde. Det sker blandt andet ved at oversætte dyr til tal og nogle af disse tal til lov- givning om hvad landmanden må eller ikke må udsætte dyr for. Medarbej- derne i staldene skal kunne håndtere en række dilemmaer i hverdagen, mens denne proces står på. For eksempel skal de være effektive og hurtige på de- res arbejdsplads, men de skal samtidig kunne knytte sig til dyrene – blandt andet for at kunne opdage forandringer hos dyret – og de skal være parate til at ændre på dyrenes kroppe.

Downloads

Publiceret

2024-01-04

Citation/Eksport

Annebjerg, I. (2024). Fra levende dyr i stalden til kød i køledisken: Medarbejderes erfaringer på danske gårde i forvandlingen fra dyr til mad. Jordens Folk, 54(2), 57–66. Hentet fra https://tidsskrift.dk/jf/article/view/142907

Nummer

Sektion

Temaartikler