Religion i Danmark

Nyeste nummer

Årg. 2022 Nr. 1 (2022): Religion og Museer - Dansk kulturhistorie med nye øjne
Forsiden til bogen Religion og Museer

Denne bog bringer museumsprofessionelle og universitetsansatte sammen for at give inspiration til, hvordan museer kan arbejde med religion. Arbejdet med religion handler om at se på de traditioner og forestillinger, der har præget dansk kulturhistorie, og om at være med til at fortælle om, hvordan Danmark ser ud i dag. Bogen præsenterer forskellige konkrete eksempler på, hvordan man kan arbejde med religion ud fra formater udviklet i samarbejde mellem Roskilde Museum, Den Gamle By, Immigrantmuseet, Dansk Jødisk Museum, Center for Samtidsreligion, Aarhus Universitet og Roskilde Universitet.

Publiceret: 2022-05-30

Hele nummeret

Introduktion

Se alle numre

Religion i Danmark er et tidsskrift, der formidler forskning om religion i Danmark i dag. Artiklerne er skrevet af forskere og andre med tilknytning til Center for SamtidsReligion ved Aarhus Universitet, og omhandler både analyser af nye trossamfund i Danmark og nye tendenser inden for religion. Artiklerne er skrevet på dansk og er typisk på 5-6 sider. Tidsskriftet udkommer en gang årligt og er tilknyttet hjemmesiden samtidsreligion.au.dk hvor der er en lang række ressourcer om religion i Danmark i dag, f.eks. i form af databasen ”Religion i Danmark” om godkendte trossamfund i Danmark.

Tiddskriftet overgik i 2016 til nyt format på Det Kgl. Biblioteks OJS-platform. De tidligere numre af udgivelsen (fra 2009 og frem) bliver løbende lagt ud på siden og alle udgaver vil kunne findes under "arkiver" her på siden. Indtil alle udgaver er overført, kan man finde materialet på samtidsreligion.au.dk.