Om tidsskriftet

Fokus og område

Religion i Danmark er et tidsskrift tilknyttet Center for SamtidsReligion, der hvert år samler oplysninger om godkendte og anerkendte trossamfund i Danmark. Tidsskriftet indeholder analyser af religion i Danmark i dag og er derudover suppleret med en database på hjemmesiden samtidsreligion.au.dk med konkrete oplysninger om de godkendte trossamfund i Danmark. Religion i Danmark udgør det mest komplette overblik over religion i dagens Danmark. 

Religion i Danmark en ressource for alle, der vil vide mere om, hvordan religion ser ud i Danmark i dag, hvad enten det er i mediesammenhænge, undervisning eller forskning. Tidsskriftet udkommer en gang årligt og samtidigt opdateres databasen med de nyeste tal om Religion i Danmark i dag.

Peer review-proces

Redaktionsgruppen bedømmer artikler til udgivelserne (peer review). Artiklerne skrives af inviterede forfattere med udgangspunkt i temaet for den årlige udgivelse. 

Politik om Open Access

Dette tidsskrift tilbyder øjeblikkelig Open Access til tidsskriftets indhold på baggrund af princippet om, at gratis offentlig adgang til forskning understøtter en større global udveksling af viden.

Sponsors

Forskningsprogrammet ved Afdeling for Religionsvidenskab

Tidsskriftshistorik

Tidsskriftet blev oprettet i 2009 med udgivelsen Religion i Danmark 2009 og er udkommet på hjemmesiden samtidsreligion.au.dk. Fra 2016 udkommer tidsskriftet i nyt format via Det Kgl. Biblioteks  publiceringstjeneste.