Nye øjne på religion i udstillinger

Forfattere

  • Anneken Appel Laursen Den Gamle By
  • Shaymaa Ahmad Najjar Den Gamle By

DOI:

https://doi.org/10.7146/rid.v2022i1.132675

Nøgleord:

museer, religion, samarbejde, praksis

Resumé

Denne artikel undersøger, hvad der sker, når levet religion sættes på museumsansattes dagsorden i Den Gamle By. Inviterede gæsters erfaringer indsamles. De deles med museets ansatte for at undersøge, om gæsters erfaringer kan fungere som øjenåbnere, i forhold til at de ansatte kan finde veje til at inddrage religion i formidlingen af det levede liv? Artiklen er en procesbeskrivelse, hvor der løbende vil blive reflekteret over fordele og ulemper ved de forskellige fremgangsmåder.

Forfatterbiografier

Anneken Appel Laursen, Den Gamle By

Anneken Appel Laursen, cand. mag. Historie og kommunikation. Museumsinspektør i Den Gamle By. Mere end 25 års bred museumspraktisk erfaring på forskellige danske kulturhistoriske museer. Ofte med særligt fokus på lokalhistorie, brugere og samskabende processer. Arbejdsområderne i Den Gamle By er blandt andet Aarhus’ lokale historie i nyeste tid, med fokus på at skabe rum og rammer for borgere, hvor de kan formidle deres egen historie, som en del af noget større.

Shaymaa Ahmad Najjar, Den Gamle By

Shaymaa Ahmad Najjar, cand. mag. Kultur og formidling fra Syddansk Universitet. Projektansat i Den Gamle By. Leder af iværksætterhuset Square One i Gellerup. Flere års erfaring med tværkulturelt og tværreligiøst arbejde i og udenfor Århus.

Downloads

Publiceret

2022-05-30

Citation/Eksport

Laursen, A. A., & Najjar, S. A. (2022). Nye øjne på religion i udstillinger. Religion I Danmark, 2022(1), 60–84. https://doi.org/10.7146/rid.v2022i1.132675