Introduktion

Forfattere

  • Laura Maria Schütze Roskilde Museum
  • Marie Vejrup Nielsen Lektor, Religionsvidenskab, Aarhus Universitet

DOI:

https://doi.org/10.7146/rid.v2022i1.132672

Nøgleord:

religion, museer, danmark, kulturhistorie, kulturarv

Resumé

Introduktion af Laura Maria Schütze og Marie Vejrup Nielsen

Forfatterbiografier

Laura Maria Schütze, Roskilde Museum

Laura Maria Schütze, cand.mag., ph.d., er museumsinspektør på Roskilde Museum (ROMU) og gæsteforsker ved Roskilde Universitet. Hun har beskæftiget sig med religion, æstetik og kulturarv siden 2002 senest med “Enhver ny kristen stat har brug for sine egne helgener. Civilreligion i Roskilde Domkirke” i Annika Hvithamar, Brian Arly Jacobsen Morten Warmind og Peter B. Andersen (2022) Religionssociologiske perspektiver på religion i Danmark og “Religion på museum” i Henrik Christensen Reintoft, Brian Arly Jacobsen og Signe Engelbreth Larsen (red.) (2019) Religion i det offentlige rum: et dansk perspektiv, Aarhus Universitetsforlag.

Marie Vejrup Nielsen, Lektor, Religionsvidenskab, Aarhus Universitet

Marie Vejrup Nielsen (projektleder) Lektor, Religionsvidenskab, Institut for Kultur og Samfund, Arts, Aarhus Universitet. Leder af Center for Samtidsreligion indtil 2020. Marie Vejrup Nielsen, Ph.d., Aarhus Universitet (2007), har som leder af Center for SamtidsReligion haft det primære ansvar for projektet Religion i Danmark, som hvert år indsamler data om godkendte trossamfund. Analyser og tal udgives i open access-format (tidsskrift og søgebase) på samtidsreligion.au.dk. Centeret står ligeledes for projektet Religion i Aarhus, der hvert 10. år kortlægger religion i Aarhus. Disse projekter har også haft fokus på formidling, fx. byvandringen Katedraler og baggårde og udstilling på det daværende Aarhus Bymuseum.

Downloads

Publiceret

2022-05-30

Citation/Eksport

Schütze, L. M. ., & Nielsen, M. (2022). Introduktion. Religion I Danmark, 2022(1), 9–19. https://doi.org/10.7146/rid.v2022i1.132672