Om tidsskriftet

Passepartout er et fagfællebedømt tidsskrift for alle kunstinteresserede. Tidsskriftet udgiver artikler med den nyeste forskning indenfor kunsthistorie, billedteori, visuel kultur, æstetik og museologi.

Passepartout udgives årligt i to forskellige formater:

Passepartout temanumre med artikler i antologiformat, der belyser et tema fra forskellige vinkler. Temanumrene redigeres af skiftende temaredaktioner og udkommer både som trykt tidsskrift og digitalt på tidsskrift.dk. Der indsendes abstrakt på baggrund af et årligt Call for Papers, der kan findes på tidsskrift.dk og Passepartouts hjemmeside: www.passepartout.co. Det er også muligt at indsende ideer til kommende temanumre.  

Passepartout – Uden titel  er en serie af artikler uden fælles tema, som Passepartout løbende publicerer og som samles i et online nummer én gang om året. Der modtages forskningsartikler til fagfællebedømmelse samt anmeldelser af bøger om kunsthistorie og visuel kultur, diskuterende anmeldelser af fortrinsvis udenlandske udstillinger, debatindlæg eller essays med relevans for kunsthistoriefaget. Disse bidrag fagfællebedømmes ikke, men udvælges og redigeres af Passepartouts online-redaktion. Artikler til Uden titel kan indsendes uopfordret på udentitel@passepartout.co. Man kan enten indsende et færdigt bidrag eller forslag til bidrag.

Passepartouts Særskriftserie udgiver bidrag, der falder uden for ovennævnte kategorier. Se Passepartouts hjemmeside www.passepartout.co for vores særskrifter.

Peer review-proces

Alle bidrag til Passepartout gennemgår en grundig redaktionel behandling. Fagfællebedømte artikler sendes desuden i double blind peer review. Fagfællebedømmere udvælges blandt fagkolleger fra universiteter og kunstinstitutioner. Bedømmeren skriver en fagfællerapport som danner baggrund for redaktionens beslutning om, hvorvidt artiklen skal antages, og i hvilket omfang den skal bearbejdes inden publicering.

Medlemmer af Dansk Kunsthistorikerforening

Hvis du er medlem af Dansk Kunsthistoriker Forening, får du Passepartouts trykte temanumre tilsendt som en del af dit abonnement. Du kan også tegne abonnement på Passepartout, både som institution og privatperson, eller købe enkeltnumre via Passepartouts hjemmeside.

Historik

Passepartout – Skrifter for Kunsthistorie blev grundlagt i 1993.

Passepartout – Uden titel er et nyt format, vi har lanceret i 2023. Det muliggør en hurtigere publicering af forskningsartikler end i trykte temanumre samt publicering af andre tekstformater end den traditionelle forskningsartikel.

POLITIK OM OPEN ACCESS

Passepartout tilbyder Open Access til tidsskriftets indhold på baggrund af princippet om, at gratis offentlig adgang til forskning understøtter en større global udveksling af viden. Indhold gøres gratis og frit tilgængelig umiddelbart efter publicering af den trykte udgave. Passepartout tager ikke betaling for publicering af artikler eller andre dele af den redaktionelle proces.