Etno-Kunst

Ny podcast om samtidskunst, etnografi og repræsentation

Forfattere

  • Ditte Lyngkjær

Nøgleord:

Etnoæstetik, etnokunst, tværfaglige udstillinger, Ditte Lyngkær

Resumé

Kunst, etnografi, kunsthåndværk, souvenir, samleobjekter – hvornår er der tale om hvad? Og hvorfor ser vi ikke flere udstillin- ger, der blander tingene? Hvorfor deler mu- seerne verden op i fagområder?

I podcasten taler jeg med antropologer, kunstnere og kuratorer om historiske og aktuelle kunstudstillinger med et geogra- fisk afsæt, og vi rejser følgende spørgsmål: Hvad kan kunsten fortælle os om dét at være menneske? Og hvad siger den om den kultur, den er blevet skabt i? Hvis overho- vedet noget? Er det kun kunstnere fra ik- ke-vestlige lande, der repræsenterer deres region? Hvilke praksisser findes der histo- risk og aktuelt for indsamling og udstil- ling af genstande sammen med kunstvær- ker? Tager man kunsten som gidsel, når man bruger den til at sige noget specifikt om én kultur? Og hvad sker der, når en for- sker og en kunstner skaber noget sammen? Er det kunsten eller kunstformen, som er i fokus, når kunstværker finder vej til kul- turhistoriske museer? Er min kunst særligt dansk? Eller er vestlig samtidskunst i vir- keligheden bare en kapitalistisk overklasses etno-kunst?

Downloads

Publiceret

2023-12-15

Citation/Eksport

Lyngkjær, D. (2023). Etno-Kunst: Ny podcast om samtidskunst, etnografi og repræsentation. Jordens Folk, 57(2), 94–95. Hentet fra https://tidsskrift.dk/jf/article/view/142481