Skandinaviske Sprogstudier


Profil

Skandinaviske Sprogstudier er et peer reviewed online-tidsskrift hvor du kan orientere dig om den nyeste sprogforskning i Skandinavien. Tidsskriftet omfatter artikler inden for en bred vifte af sprogvidenskabens discipliner, herunder grammatik, semantik, tekstlingvistik og pragmatik. Artiklerne repræsenterer endvidere forskellige faglige tilgangsvinkler, herunder filosofiske, psykologiske, sociologiske, retoriske og didaktiske. På tværs af denne mangfoldighed lægger redaktionen vægt på at præsentere tematisk relaterede undersøgelser og diskussioner, både inden for de enkelte numre og løbende, fra nummer til nummer.

Som skandinavisk tidsskrift prioriterer Skandinaviske Sprogstudier at formidle sprogforskning der er knyttet til Skandinavien enten institutionelt eller emnemæssigt. Ligeledes giver det mulighed for at formidle forskning på et skandinavisk sprog.

Tidsskriftet redigeres af Simon Borchmann (RUC), Carsten Levisen (RUC), Tina Thode Hougaard (AU) og Ulf Dalvad Berthelsen (AU).

Tidsskriftets baggrund

Skandinaviske Sprogstudier bygger videre på platformen for Tidsskrift for Sprogforskning (http://ojs.statsbiblioteket.dk/index.php/tfs); men redaktionen er udskiftet, og profilen ændret. Tidsskrift for Sprogforskning blev udgivet første gang i 2003 med Volkmar Engerer og Harald von Hielmcrone som redaktører.

Denne webside bruger cookies til at lave statistik over trafikken på siden. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.
OK