Studerende som medudviklere i sundhedsvæsenet - fordrer ambivalenstolerance

Forfattere

  • Cathrine Sand Nielsen VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Aarhus
  • Tina Kramer Aarhus Universitetshospital

Resumé

Denne artikel diskuterer udfordringer og modsætninger, forbundet med samfundspolitiske krav til sundhedsprofessionsuddannelsernes fremtidige håndtering af patient-/borgercentrerede, tværprofessionelle og tværsektorielle forløb i sundhedsvæsenet.

I studieforløbet 'InterTværs' samarbejder studerende patient-/borgercentreret på tværs af sundhedsvæsnet for at styrke deres tværprofessionelle kompetencer.

Baseret på to etnografiske ph.d. studier, der med kritisk teori som teoretisk ramme følger studieforløbet InterTværs, viser artiklen, hvordan professionsuddannelser gennem projekter som “InterTværs” har potentiale til at gøre studerende til med-skabere af et sammenhængende sundhedsvæsenet. På en og samme tid vises feltets ambivalens for denne udvikling. Med empiriske data som udgangspunkt kortlægges udviklingen af ​​nye tværprofessionelle praksisfællesskaber på tværs af professioner, enheder og sektorer.

I artikel vises, hvordan vejledere og studerendes i fællesskab manøvrerer i de mange modsætninger, der opstår mellem traditionel mono-professionalisme og den ’nye’ tværprofessionelisme.

Artiklens hovedbudskab er, at den manglende monoprofessionelle ambivalenstolerance for tværprofessionelisme, udgør en hindring for udvikling af et sammenhængende patientcentreret sundhedsvæsen.

Downloads

Publiceret

2021-09-09

Citation/Eksport

Nielsen, C. S. ., & Kramer, T. . (2021). Studerende som medudviklere i sundhedsvæsenet - fordrer ambivalenstolerance. Sundhedsprofessionelle Studier, 5(1). Hentet fra https://tidsskrift.dk/Sundhedsprofessionnelle_studier/article/view/128511