Meddelelser

 • TIDSSKRIFTET ANTROPOLOGI SØGER NYE REDAKTIONSMEDLEMMER

  2022-05-25

  Kunne du tænke dig at få erfaring med redaktionelt arbejde og indblik i, hvad der rører sig i dansk antropologi? Så læs med her – vi søger nemlig nye redaktionsmedlemmer i Tidsskriftet Antropologi! 

  Tidsskriftet Antropologi udkom første gang i 1977 under navnet "Stofskifte", men ændrede i 1990 navnet til det nuværende. Som et af Nordens førende antropologiske tidsskrifter, afspejler Tidsskriftet Antropologi de forskellige tendenser, tematikker og analytiske vinklinger, som på ethvert tidspunkt er på spil inden for den antropologiske forskning. Tidsskriftet udkommer som temanumre to gange årligt. Du kan læse mere om Tidsskriftet Antropologi her: Tidsskriftet Antropologi – Københavns Universitet (ku.dk)  –  og du og du kan se tidligere numre her: Arkiver | Tidsskriftet Antropologi. Tidsskriftet udkommer nemlig både i trykt form og online som open source.

  Redaktionen på Tidsskriftet Antropologi består lige nu af 9 redaktører, og vi leder efter 3-4 nye redaktører, som har lyst til at tage del i redaktionsarbejdet. Som medlem af redaktionen på Tidsskriftet Antropologi bidrager man til den redaktionelle proces som redaktør på andres tekster og indgår, sammen med en anden redaktør fra moderredaktionen, i forskellige temaredaktioner som bindeled til moderredaktionen. Som redaktør på Tidsskriftet Antropologi deltager man desuden i redaktionsmøder 4-5 gange årligt.

  Du skal være færdiguddannet antropolog (eller kandidat fra en lignende uddannelse) for at indgå i redaktionen, men det er ikke en forudsætning, at du har erfaring med redaktionelt arbejde – den nuværende redaktion skal nok sørge for at klæde dig godt på til rollen som redaktør.

  Lyder det som noget for dig? Har du lyst til at få indblik i den seneste nye antropologiske forskning i Danmark og Norden, og at forslå nye temaer? Så skriv til os på tidsskrift@anthro.ku.dk.

  Læs mere om TIDSSKRIFTET ANTROPOLOGI SØGER NYE REDAKTIONSMEDLEMMER
 • Indkaldelse af forslag til temanumre

  2022-03-24
  Har du en god idé til et nyt temanummer til Tidsskriftet Antropologi? Og kunne du tænke dig at prøve kræfter med at være en del af en temaredaktion – eller er I en gruppe, der har et fælles forslag?   Tidsskriftet Antropologi åbner op for forslag til nye temanumre, der stiller skarpt på igangværende faglige og samfundsmæssige diskussioner og udpeger nye antropologiske temaer til videre udforskning.   Som temaredaktion samarbejder man med moderredaktionen på Tidsskriftet Antropologi gennem hele den redaktionelle proces – fra call for papers til udgivelsen af tidsskriftet.   Se hvilke temanumre vi tidligere har udgivet og lad dig inspirere i vores arkiv her: https://tidsskrift.dk/tidsskriftetantropologi/issue/archive.   Forslag bedes sendt til tidsskrift@anthro.ku.dk. Læs mere om Indkaldelse af forslag til temanumre