Om tidsskriftet

Fokus og område

Foruden leksikografiske bidrag i form af artikler, til dels knyttet til et særligt tema i hvert nummer, værkstedsrapporter og meddelelser fra NFL lægges der navnlig vægt på anmeldelser og korte omtaler af nye ordbøger i tidsskriftet. Tidsskriftet er på ca. 300-400 sider. LexicoNordicas redaktion forventer at tidsskriftet vil kunne bidrage til en højere kvalitet af anmeldelser om nordiske ordbøger, til nytte for leksikografer og forlagsbranchen. Det er også værd at understrege at mange anmeldelserhar en teoretisk værdi hvor leksikografiske teorier og problemstillinger bliver vurderet i forhold til konkret ordbogsarbejde.

Peer review-proces

Alle indsendte bidrag vurderes af tre bedømmere, herunder de to hovedredaktører. De tre bedømmere udfylder hvert et standardiseret skema med udførlig tilbagemelding ti forfatterne (fx om relevans, originalitet, ændringsforslag, sprog og stil) og meddelelse om accept eller afvisning af bidraget.

Publiceringshyppighed

LexicoNordica udkommer på tryk hvert år i november.

Politik om Open Access

Dette tidsskrift tilbyder Open Access til tidsskriftets indhold umiddelbart efter tidsskriftet er udgivet. 

Sponsors

LexicoNordica trykkes med økonomisk støtte fra Nordplus Nordiske Sprog.

Tidsskriftshistorik

I 1994 begyndte Nordisk Forening for Leksikografi (NFL) at udgive et nordisk leksikografisk tidsskrift, LexicoNordica, som udkommer én gang om året. Siden starten har tidsskriftet, sammen med NFL's konferencerapporter, etableret sig som et væsentligt forum for leksikografisk debat i Norden.