” […] de fortjener mere, end at vi bare kalder dem idioter … ”
DOI:
https://doi.org/10.7146/journalistica.v10i1.24886Abstract
Det er velkendt, at menneskers forestillinger om hinanden påvirker deres evne til at samarbejde. Formålet med denne artikel er at analysere, hvilke forestillinger forskere har om journalister. Undersøgelsen baserer sig på et kvalitativt datasæt bestående af interview med 10 forskere før og efter mødet med en journalist. Det viser sig, at forskerne opdeler journalister i to grupper, hvoraf den ene opfattes positivt og den anden negativt. Den gruppe, som opfattes positivt, deler en række arbejdsmæssige normer og værdier med forskerne selv. Den anden gruppe vurderes som større, og de arbejdsnormer og -værdier, disse tillægges, er forskellige fra forskernes egne og opfattes negativt. Hvad der i denne sammenhæng især er interessant er, at en række af de negative egenskaber, som den “store gruppe” tillægges, er journalistiske kerneværdier.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Forfattere, der publicerer deres værker via dette tidsskrift, accepterer følgende vilkår:
- Forfattere bevarer deres ophavsret og giver tidsskriftet ret til første publicering, samtidigt med at værket er omfattet af en Creative Commons Attribution-licens, der giver andre ret til at dele værket med en anerkendelse af værkets forfatter og første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere kan indgå flere separate kontraktlige aftaler om ikke-eksklusiv distribution af tidsskriftets publicerede version af værket (f.eks. sende det til et institutionslager eller udgive det i en bog), med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere har ret til og opfordres til at publicere deres værker online (f.eks. i institutionslagre eller på deres websted) forud for og under manuskriptprocessen, da dette kan føre til produktive udvekslinger, samt tidligere og større citater fra publicerede værker (se The Effect of Open Access).