Fokus og område

Journalistica optager artikler om journalistikforskning forstået som et tværfagligt felt, hvor mange fagligheder bidrager med undersøgelser af og kritiske diskussioner om journalistik. Med afsæt i en bred vifte af teorier og metoder er nogle af de typiske bidragsydere journalistik-, kommunikations- og medieforskere så vel som politologer, sociologer, etnologer, historikere, lingvister og retorikere, der stiller spørgsmål om den journalistiske praksis og kultur, herunder om journalistiske roller og normer, medieinstitutioner, medieøkonomi og -politik, medieindhold, genrer og sprog.

Tidsskriftet accepterer kun originale artikler, som ikke er indsendt til andre tidsskrifter eller publikationer. Artiklernes maksimale længde er 8.000 ord (inklusive tabeller, litteraturliste m.m.). Der optages artikler på dansk, svensk, norsk og engelsk.

Peer review-proces

Artikler i Journalistica undergår alle anonym fagfællebedømmelse (double blind peer review). Som udgangspunkt vil der kræves mindst to bedømmelser per artikel.

Ved fagfællebedømmelser lægges der vægt på både det faglige indhold og den sproglige formidling.

Politik om Open Access

Tidsskriftet tilbyder Open Access til dets indhold.