Økonominyheder på Facebook: Er usikkerhed på arbejdsmarkedet og fordelingen af samfundskagen vigtigere end konjunkturer?

  • Poul Thøis Madsen

Resumé

På basis af 2 x 100 økonomiske nyheder, der blev kommenteret eller liket på Facebook i 2012 og 2015, undersøger denne artikel, hvilke typer af økonomiske spørgsmål mediebrugere interagerer over. Det viser sig særligt at være økonomiske nyheder, der handler om udviklingen i indkomstfordeling og på arbejdsmarkedet. Det står i modsætning til den hidtidige internationale forskning i mediernes dækning af økonomiske forhold, der har betonet betydningen af konjunkturnyheder. Fremtidig forskning bør derfor analysere mediernes dækning af indkomstfordeling og arbejdsmarked og de mulige konsekvenser, som disse typer af nyheder kan have for mediebrugeres økonomiske og politiske dispositioner.
Publiceret
2018-05-14
Citation/Eksport
Madsen, P. (2018). Økonominyheder på Facebook: Er usikkerhed på arbejdsmarkedet og fordelingen af samfundskagen vigtigere end konjunkturer?. Journalistica - Tidsskrift for Forskning I Journalistik, (1). Hentet fra https://tidsskrift.dk/journalistica/article/view/105542
Sektion
2018