Psykisk sårbarhed og kalenderens opløsning under Corona

Er konsekvenserne af pandemien en velsignelse eller en forbandelse?

Forfattere

  • Gitte Vandborg Rasmussen
  • Cathrine Dahlgren Garbers

Nøgleord:

Danmark, covid-19, corona, hverdagsliv, psykisk sundhed

Resumé

I artiklen beskriver vi, hvordan og hvorfor flere af de psykisk sårbare oplever at få det bedre, og diskuterer den momentane følelse af forenkling, normalisering og ligestilling som mulige forklaringer på, at vores egne og eksperternes negative forventninger ikke nødvendigvis holder stik.

Forfatterbiografier

Gitte Vandborg Rasmussen

Gitte Vandborg Rasmussen har orlov fra sin stilling som PhD- studerende ved afdeling for antropologi, Århus

Universitet, og er aktuelt ansat som videnskabelig assistent i projektet HOPE: How Democracies Cope with COVID19 A Data- Driven Approach, hvor hun arbejder på et delprojekt der undersøger hvordan COVID-19 påvirker hverdagslivet med ADHD.

Cathrine Dahlgren Garbers

Cathrine Dahlgren Garbers er designantropolog for Håb i Psykiatrien samtidig med at hun arbejder som videnskabelig assistent hos Interacting Minds Centre, Aarhus Universitet. Hun arbejder på et delprojekt under HOPE -projektet, der undersøger hvordan COVID-19 epidemien påvirker psykisk sårbare med fokus på hvordan isolation håndteres og hvilke copingstrategier der gøres brug af.

Downloads

Publiceret

2020-09-01

Citation/Eksport

Rasmussen, G. V., & Garbers, C. D. (2020). Psykisk sårbarhed og kalenderens opløsning under Corona: Er konsekvenserne af pandemien en velsignelse eller en forbandelse?. Jordens Folk, 55(2), 55–65. Hentet fra https://tidsskrift.dk/jf/article/view/127066