I kakaoens grænseland
DOI:
https://doi.org/10.7146/ks.v5i2.19291Nøgleord:
naturressourcer, naturlige goder, natural goods, kakao, Topman, Ghana, Elfenbenskysten, betydningsskabende relationer,Resumé
I denne artikel ser jeg på, hvordan råvaren kakao og dens produktion skaber forbindelser mellem mennesker og udgør en på én gang klart afgrænset og flydende ressource. Artiklen er baseret på et nyligt gennemført etnografisk feltarbejde og tager udgangspunkt i et enkelt landsbysamfund ved navn Topman i grænselandet mellem Ghana og Elfenbenskysten, en egn hvor kakao er en afgørende afgrøde. Jeg vil argumentere for, at kakao i dette grænseland kan analyseres som en særlig og sammensat betydningsskabende relation snarere end som et fast defineret naturprodukt.Downloads
Publiceret
2014-11-01
Citation/Eksport
Nicolaisen, M. A. (2014). I kakaoens grænseland. Kulturstudier, 5(2), 120–138. https://doi.org/10.7146/ks.v5i2.19291
Nummer
Sektion
Artikler
Licens
Artikler udgivet i Kulturstudier må ikke frit offentliggøres på egne eller institutionelle hjemmesider i deres helhed det første år. I tilfælde af, at den institution man er tilknyttet kræver publicering indenfor systemet, kan man her med fordel angive en kort sammenfatning af artiklen, og så et link til Kulturstudier, hvor artiklen ellers er frit tilgængeligt.