I kakaoens grænseland

Forfattere

  • Martin Arvad Nicolaisen Etnologi, Saxo-Instituttet, Københavns Universitet. Forskningsprojektet Natural Goods.

DOI:

https://doi.org/10.7146/ks.v5i2.19291

Nøgleord:

naturressourcer, naturlige goder, natural goods, kakao, Topman, Ghana, Elfenbenskysten, betydningsskabende relationer,

Resumé

I denne artikel ser jeg på, hvordan råvaren kakao og dens produktion skaber forbindelser mellem mennesker og udgør en på én gang klart afgrænset og flydende ressource.  Artiklen er baseret på et nyligt gennemført etnografisk feltarbejde og tager udgangspunkt i et enkelt landsbysamfund ved navn Topman i grænselandet mellem Ghana og Elfenbenskysten, en egn hvor kakao er en afgørende afgrøde. Jeg vil argumentere for, at kakao i dette grænseland kan analyseres som en særlig og sammensat betydningsskabende relation snarere end som et fast defineret naturprodukt.

Forfatterbiografi

Martin Arvad Nicolaisen, Etnologi, Saxo-Instituttet, Københavns Universitet. Forskningsprojektet Natural Goods.

Ph.d. studerende i etnologi, Saxo-Instituttet, Københavns Universitet. Tilknyttet forskningsprojektet Natural Goods. Kandidatgrad i antropologi fra Københavns Universitet.

Downloads

Publiceret

2014-11-01

Citation/Eksport

Nicolaisen, M. A. (2014). I kakaoens grænseland. Kulturstudier, 5(2), 120–138. https://doi.org/10.7146/ks.v5i2.19291