Et fuldstændigt farefrit næringsmiddel
Diskussionen om blodanvendelse i madlavning fra 1860-1980
DOI:
https://doi.org/10.7146/ks.v11i1.120778Nøgleord:
madhistorie, ernæringshistorie, madkultur, madspild, det 19. århundrede, det 20. århundredeResumé
Blodanvendelse i menneskeføde har været et omdiskuteret emne i mange år, og ofte har debatten været præget af stærke holdninger for eller imod anvendelsen. I denne artikel undersøges forskellige diskurser for anvendelsen af blod i madlavning gennem udvalgte danske kogebøger samt notitser og annoncer fra lokale dagblade i perioden 1860-1980. Med centrale periodenedslag vil artiklens analysefokus være forskellige aktørers agitation for blodanvendelsen og disses argumentationsfremførelse, der vil belyses og forklares ud fra ændringer og tendenser i den politiske, økonomiske, sociale og kulturelle samtid.
Downloads
Publiceret
Citation/Eksport
Nummer
Sektion
Licens
Tidsskriftet forbeholder sig ret til førsteudgivelsen, mens ophavsretten til artiklen tilfalder forfatteren.
Artikler udgivet af Kulturstudier licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel-IngenBearbejdelse 4.0 International Licens