Den glemte krop

Når berøring og bevægelse virker positivt på sindet til fremme for mental sundhed

Forfattere

Resumé

Et stigende antal mennesker har et højt stressniveau. Det er bekymrende idet længerevarende stress har negative indvirkninger på både den fysiske og psykiske sundhed med påvirkning af kroppens celler og organer samt en øget risiko for at udvikle symptomer på angst og depression. Dette understreger betydningen af initiativer til forebyggelse og reduktion af stress som en vej til at forebygge alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser og fremme af såvel fysisk som mental sundhed i befolkningen.

Stress påvirker både kroppen og sindet og symptomer på stress kan derfor, ved hjælp af opmærksomheden, registreres såvel i kroppen som i sindet, hvilket er en forudsætning for at kunne forebygge, navigere i, og reducere længerevarende stress. Menneskers coping stil i forhold til stress er forskellig, men alligevel er det almindeligt, at hovedvægten af opmærksomheden allokeres til kognitive ressourcer og adfærd i forsøget på at løse eller cope med den eller de situationer, som opleves stressaktiverende. Årsagen hertil er formodentligt evolutionært betinget, hvor evnen til problemløsning har udgjort en selektiv fordel.

Publiceret

2022-11-26 — Opdateret d. 2022-11-26

Citation/Eksport

Østergaard, E. B., Nielsen, B. W., Wiegard, L., Jørgensen, M. M., Madsen, H. N., & Dahlgaard, J. O. (2022). Den glemte krop: Når berøring og bevægelse virker positivt på sindet til fremme for mental sundhed. Sundhedsprofessionelle Studier, 6(3). Hentet fra https://tidsskrift.dk/Sundhedsprofessionnelle_studier/article/view/134752

Nummer

Sektion

Fagprofessionelle artikler