Betydningen af COVID-19 for elevernes trivsel og udvikling
Resumé
På baggrund af en spørgeskemaundersøgelse til grundskolelever (N=2665) gennemført i december 2020 undersøger artiklen elevernes tilstand med hensyn til trivsel og stressrisiko et år efter første COVID-19-udbrud, samt hvilke tegn på langvarige indvirkninger – såvel negative som positive – der kan findes i elevernes indikationer af det værste og det bedste ved situationen. Artiklen viser, at COVID-19 på et helt overordnet niveau kan tænkes at udgøre en vis, men ikke en ekstrem stressfaktor for eleverne, men at der kan identificeres en række specifikke stressfaktorer. Når det kommer til trivsel og stressrisici, viser
artiklen samtidig en variation mellem forskellige grupper af elever, hvor to af grupperne ser ud til at placere sig fint, mens der ved to øvrige grupper er tegn på risici. Afslutningsvist udpeger artiklen på baggrund af en analyse af elevernes oplevelse af, hvad der er henholdsvis værst og bedst ved hele COVID-19-situationen, en række indikatorer på langvarige indvirkninger – såvel negative som positive – af situationen.
Downloads
Publiceret
Citation/Eksport
Nummer
Sektion
Licens
Fra og med nr. 23 (2022) er alle artikler licenseret med en Creative Commons licens (CC BY 4.0). I følge licensgiveren har du følgende tilladelser: Du må frit dele og tilpasse artiklens indhold, under vilkår af passende kreditering. Læs mere om licensen på Om tidsskriftet. Fra og med nr. 23 (2022) tilfalder ophavsretten forfatteren, for alle bidrag til tidsskriftet. Artikler udkommet før nr. 23 (2022) må tilsvarende frit deles og citeres under passende kreditering, vær opmærksom på at ved disse er ophavsretten delt mellem forfatter og Paideia.